Last Updated on 18 oktober 2024 by Marleen
Daging smoor slowcooker recept – Gek op stoofvlees? Wij wel, vooral op rundvlees uit de slowcooker! Jij ook? Dan wil je dit recept voor daging smoor, oftewel Indisch stoofvlees echt een keer proberen. Maak het in de slowcooker en je hebt er bijna geen omkijken meer naar. Serveer met rijst, groenten en een salade bijvoorbeeld. Eestsmakelijk!
Sinds kort hebben wij een slowcooker in huis en ik kan inmiddels niet meer zonder in de keuken. Het perfecte apparaat voor als je geen tijd of zin hebt om uren in de keuken te staan. Meer weten over de voordelen en het gebruik van een slowcooker? Lees dan dit artikel.
Eerder deelden wij al het recept voor pulled pork uit de slowcooker, vandaag een heerlijk recept om Indisch stoofvlees te maken. Met dit recept voor daging smoor maak je binnen no time een lekkere stoofschotel!
Daging smoor slowcooker recept
Het fijne aan de slowcooker is dat je er niet naar om hoeft te kijken. De voorbereiding duurt ongeveer 15 minuten en daarna doet het apparaat al het werk. Ideaal toch? Er zijn diverse slowcookers te koop en voor een paar tientjes heb je al een prima exemplaar in je bezit.
Dit daging smoor slowcooker recept is erg makkelijk om te maken en het heeft weer eens een andere smaak dan het ouderwetse stoofvlees. Dankzij de ketjap krijg je een zoet pittige stoofschotel met een kruidige smaak door onder andere de kruidnagel.
Serveer er rijst, noodles of bami bij met zoetzure komkommertjes en gewokte groenten. Het lekkerste is om het vlees een dag eerder te bereiden. De volgende dag smaakt deze daging smoor nog lekkerder!
Goed vlees is het halve werk!
Het loont om een goed stuk rundvlees te gebruiken in dit gerecht. Wij kopen het vlees altijd bij de slager en het fijne is dat de slager het vlees ook al gelijk in gelijke stukken snijdt. Scheelt weer in de voorbereiding 😉 Veel plezier met dit daging smoor slowcooker recept!
Daging smoor uit de slowcooker
Ingrediënten
- 800 gr riblappen/stooflappen
- 3 uien (1 ui is voor de kruidnagels)
- 4 tenen knoflook
- 7 eetlepels ketjap manis
- 200 ml water
- 4 kruidnagels
- 2 tomaten
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 eetlepel olie + extra om vlees aan te braden
- 1.5 theelepel sambal
- 1 theelepel suiker
- snuf peper en zout
- 1 theelepel (rijst) azijn
Instructies
- Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in gelijke blokjes en kruid met peper en zout. Bak het vlees rondom bruin in een koekenpan of in de binnenpan van je slowcooker (als deze hiervoor geschikt is).
- Snijd ondertussen de ui in stukjes (laat 1 ui apart om hier de kruidnagels in te prikken) en pers de knoflooktenen uit. Schep het vlees uit de pan zodra dit is aangebakken en doe nu de ui en knoflook erin en laat een paar minuten aanbakken.
- Nu kun je de nootmuskaat, sambal, ketjap, azijn, suiker en de in stukjes gesneden tomaten erbij doen. Bak even kort aan. Voeg vervolgens het water erbij en doe dit samen met het vlees in de slowcooker.
- Prik de kruidnagels in de ui (haal het vlies er wel vanaf) en leg boven op het vlees (met de kruidnagels naar beneden, dus niet zoals op de foto)
- Zet de slowcooker op stand 'low' voor minimaal 6 uur tot maximaal 8 uur.
Daging smoor slowcooker maken was nog nooit zo makkelijk!
Met dit recept is het super simpel om een heerlijke pan met daging smoor te maken. Geen slowcooker in huis? Je kunt dit gerecht ook prima bereiden in een braadpan. Ik zou dan zelf iets meer water toevoegen.
Nog meer lekkere recepten:
Dit bericht bevat affiliate links
3 comments
Hoi Jonna en Marleen,
Een heerlijk gerecht.
Weten jullie een andere methode van bereiden indien je geen slowcooker hebt?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hoi Manolito, je kunt dit recept ook bereiden in een stoofpan of braadpan. Volg dezelfde stappen als in het recept en gebruik het liefst een sudderplaatje om het vlees lekker te laten stoven. Schep af en toe om en voeg eventueel nog wat vocht toe indien het te droog is (vaak niet nodig). Laat het vlees minimaal 3.5 uur stoven. Eetsmakelijk! Groetjes, Marleen en Jonna
Welke sambal gebruik je hiervoor?
Comments are closed.