Last Updated on 22 januari 2021 by Jonna
Fajitas time! Mexicaans eten kook ik graag thuis! Vandaag delen we een heerlijk recept voor zelfgemaakte Mexicaanse fajitas met kip, paprika en rode ui. Lekker in combinatie met wraps, een frisse salade en een romige dip. De oven doet bijna al het werk, en binnen een half uurtje heb jij een gezonde en lekkere maaltijd op tafel staan. Zonder pakjes en zakjes.
Fajitas met kip, een van onze favoriete gerechten uit de Mexicaanse keuken!
Met dit recept maak jij binnen no time de lekkerste fajitas. Het perfecte gerecht om een feestje op tafel te toveren. Maak verschillende bijgerechten zoals salsa, guacamole en coleslaw om de fajitas extra lekker te maken.
Deze fajitas zijn een Mexicaans feestje op tafel. Wij kiezen er bijna altijd voor om er allemaal verschillende bijgerechten bij te serveren. Zoals een bakje mais, tomaat, koriander en bijgerechten zoals hierboven genoemd.
Deze fajitas kun je prima op een wrap serveren maar je kunt er ook taco’s bij serveren natuurlijk of rijst. De keuze is reuze!
Je kunt deze fajitas bereiden in een ovenschaal maar je kunt het ook bakken in de koekenpan uiteraard. Zelf heb ik deze set pannen die ook geschikt zijn voor de oven. Ideaal! En deze set is geschikt voor alle warmtebronnen.
Ingrediënten fajitas met kip
- 600gr. kipfilet of kippendijen
- 2 rode paprika’s
- 1 rode ui
- Scheutje olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- Snuf zout
- ½ theelepel chilipoeder
Bereidingswijze
- Maak de kip schoon en snijd in flinke stukken. Meng de kruiden (paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, komijn, zout en chilipoeder) met een eetlepel olie en doe het bij de kip in de schaal. Meng alles goed door elkaar zodat de kip bedekt is met de kruidenmelange. Hoe langer de kip kan marineren, hoe intenser de smaak.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de paprika schoon en snijd in plakjes. Maak ook de rode ui schoon en snijd in ringen. Je kunt er ook voor kiezen om andere paprika’s te kiezen zoals gele paprika of puntpaprika of een mix. Dit maakt de fajitas net zo lekker.
- Pak een bakplaat of ovenschaal (of 2 schalen) en verdeel hierover de kipfilet, paprika en rode ui. Druppel er wat olijfolie overheen en strooi er nog wat paprikapoeder en peper en zout overheen.
- Bak in de oven gaar in ongeveer 20-30 minuten, schep het mengsel halverwege om.
- Serveer met een tortilla, rijst of met een lekkere salade.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Dit bericht bevat affiliate links.
1 comment
Ziet er lekker uit!!!
Comments are closed.