Last Updated on 28 november 2024 by Marleen
Flammkuchen maken moeilijk? Met dit recept niet! In Berlijn heb ik de aller lekkerste flammkuchen ooit gegeten! Je kunt ervoor kiezen het flammkuchen deeg zelf te mkaen of te kiezen voor een kant en klaar variant. Dit lekkere hapje kun je serveren bij de borrel, als lunch of als diner. Het leuke aan dit recept is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten. Kies in plaats van ham voor salami of ga voor een vegetarische variant met extra veel groenten. Klik snel verder voor het recept van een snelle flammkuchen.
Flammkuchen maken, het perfecte recept om je kliekjes op te maken!
Vandaag deel ik het recept voor twee soorten flammkuchen .De ene variant met tapenade en fricandeau en de andere met ham en roomkaas. Je kunt ervoor kiezen om zelf het flammkuchen deeg te maken. Soms heb je geen zin om zelf het deeg te maken, dan is het flammkuchen deeg van Tante Fanny een goed alternatief.
Ingrediënten flammkuchen met roomkaas en ham
- 1 pak flammkuchen deeg van Tante Fanny (onder andere te koop bij de Jumbo)
- 100gr. slagers achterham
- 75gr. cheddarkaas
- 1 oranje paprika
- 1 kleine ui
- 2/3 pakje Philadelphia roomkaas met kruiden
- 1 teentje knoflook
- Handje verse peterselie en bieslook
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika in reepjes, snipper de ui fijn en maak van de plakjes ham rolletjes.
- Maak plakjes van de cheddarkaas.
- Rol het flammkuchen deeg uit en smeer de bovenkant in met de kruidenroomkaas. Pers het knoflookteentje uit en verdeel over het deeg. Leg nu de reepjes paprika, de gesnipperde ui en de hamrolletjes op het deeg. Als laatste bestrooi je het deeg met de cheddarkaas.
- Bak af in de oven in ongeveer vijftien minuten. Snijd de flammkuchen nu in stukjes en bestrooi met de fijngehakte bieslook en peterselie.
Ingrediënten snelle flammkuchen met fricandeau en tapenade
- 1 pak flammkuchen deeg van Tante Fanny (onder andere te koop bij de Jumbo)
- 1 potje rode tapenade
- 100gr. fricandeau
- 2 plakken belegen kaas
- 150gr. champignons
- 1 kleine ui
Bereidingswijze
- Snipper de ui fijn en snijd de champignons in plakjes. Rol de plakjes fricandeau in een rolletje.
- Rol het flammkuchen deeg uit en smeer de bovenkant in met de tapenade. Vervolgens bestrooi je het deeg met de ui, champignons, fricandeau en een snufje peper en zout.
- Als laatste scheur je de plakjes kaas in stukjes en beleg je het deeg hiermee.
- Bak af in de oven op 200 graden in ongeveer 15 minuten.
Eetsmakelijk!
Nog meer interessante artikelen om te lezen:
Snelle mini pizza’s van bladerdeeg
Top 10 gezelschapsspellen voor 2 (voor jong en oud)
Indische gehaktballetjes met sojasaus
Kokosbollen met chocola, lekker voor bij de koffie!
Dit bericht bevat affiliate links
10 comments
Oh wat goed zeg ik wist dus helemaal niet dat je daar kant en klaar deeg voor kunt kopen. Ik heb laatst voor het eerst flammkuchen gegeten en was heerlijk dus dit wil ik wel eens proberen!!
Lekker recept. Ook fijn dat je ff vermeldde waar je het deeg kunt kopen.
Goed idee! Ondanks dat ik best wel wat gerechten uit de Duitse keuken ken, heb ik nog nooit zelf Flammkuchen gemaakt. Deze ga ik zeker proberen (misschien met wat extra groenten).
Ik vind het heerlijk, maar het is er nog nooit van gekomen om zelf te maken.
Je had mijn interesse bij het woordje ‘snel’. Bedankt!
Dit ziet er echt heerlijk uit!
Dit ziet er heerlijk uit! Ik heb nog nooit eerder flammkuchen gehad, dus ik ga het eens proberen 🙂
Wat leuk om zelf te maken! Ik associeer dit altijd zo met het buitenland!
Oh een echt Duits product! Ben ook dol op Flammkuchen, maar dan de vega variant. SNEL is inderdaad ook een enorm voordeel!
Ziet er heerlijk uit! Recept om te onthouden.
Comments are closed.