Last Updated on 9 december 2020 by Marleen
Yes, we delen vandaag alweer een zalig recept voor een flinke portie zelfgemaakte fudge. Dit keer gaan we voor een fudge met paaseitjes. Het perfect toetje voor na het paasdiner of voor bij de koffie. En het leuke is, het is super makkelijk om te maken. Met maar een paar ingredienten maak jij een flinke portie van deze heerlijke fudge met gevulde paaseitjes.
In Amerika op de boardwalk in Florida heb ik voor het eerst kennis gemaakt met fudge. In een speciaal winkeltje kon je kiezen uit ontelbaar veel soorten fudge. En het fijne aan Amerika is dat je onbeperkt de smaakjes mag proeven voordat je uiteindelijk overgaat tot je aankoop (ook leuk bij de ijswinkel). Maar na de eerste proeverij was ik al meteen verkocht, fudge zou vanaf die dag mijn nieuwe beste vriend worden.
Gelukkig is het ook onwijs makkelijk om zelf te maken. Een paar weken geleden maakte ik een fudge met Oreo koekjes en witte chocolade (gevaarlijk lekker!) en dit keer besloot ik er een paasvariant op te maken. En met succes! Wil jij deze fudge gaan maken? Houd er dan rekening mee dat de fudge het beste een nachtje kan opstijven in de koelkast voor het beste resultaat.
Bij de Lidl heb ik een zak met gemengde paaseitjes gekocht, allemaal gevuld. Maar je kunt natuurlijk ook voor 1 smaak kiezen. De fudge met paaseitjes kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren.
Ingrediënten fudge met paaseitjes
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 400gr. melkchocolade
- 1 vanillestokje
- 250 gram paaseitjes naar keuze
Bereidingswijze fudge met paaseitjes
Gebruik een vierkant bakblik of een browniebakblik om de fudge in te maken. Even de schaal invetten met een klein beetje roomboter en vervolgens bekleden met bakpapier. Je kunt ondertussen ook alvast beginnen met het verwijderen van de papiertjes van de paaseitjes. Bewaar de paaseitjes in een apart bakje.
Pak een ruime pan en doe hierin de gecondenseerde melk. Breek de chocolade in stukken en doe dit in de pan. Snijd het vanillestokje open en verwijder het merg aan de binnenkant met een mesje en voeg dit toe aan de melk en de chocolade. Geen vanillestokjes in huis? Een halve theelepel vanille extract is een prima vervanger.
Zet de pan op een laag vuurtje. Roer de gecondenseerde melk, chocolade en vanille goed door totdat de chocolade volledig gesmolten is. Giet nu het mengsel in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig met een spatel over de vorm.
Als laatste kun je de fudge versieren met de paaseitjes. Druk de paaseitjes 1 voor 1 in de fudge. Laat de fudge met paaseitjes minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd er kleine blokjes van en serveer ze bij de koffie, als tussendoortje of als toetje.
Eetsmakelijk!
Ben jij ook zo gek op fudge?
10 comments
Wauw, dat ziet er GOED uit! Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw, maar het lijkt me alleen al een feestje om op zo’n fudge te trakteren met Pasen. Ik ga het recept onthouden 🙂
En het fijne is, je kunt er heel veel mensen blij mee maken. Ook leuk om cadeau te geven 🙂
Dat ziet er echt zo ontzettend lekker uit! ♥
Thanks Mariska
Ohh, dit is echt chocolate heaven! En het ziet er ook erg makkelijk uit, volgens mij kan ik dit zelf maken 🙂 Ik ga dit recept onthouden voor de Paasdagen 🙂
Dit kan haast niet mislukken! Succes met bakken 🙂
Dit ziet er verrukkelijk uit! Ik wist niet dat fudge maken zo makkelijk was, Yum!
Helaas is het véél te simpel om zelf te maken haha. Ik ben verslaafd!
Oooh, ik wil dit!!
Bedankt voor het delen van dit lekkere recept voor fudge met paaseitjes! Ik heb ook nog veel chocolade over van de paasdagen en zou dit graag willen gebruiken voor andere recepten. Binnenkort is een familielid jarig en ze zou het vast leuk vinden om dit als cadeau te krijgen!
Comments are closed.