Last Updated on 19 december 2023 by Jonna
OMG, ik ben sinds een paar maanden verslaafd aan het maken van fudge! Dit keer bedacht ik een heerlijke variant met pindakaas in de smaak ‘crunchy hazelnoot’ van Mister Kitchen en wat geroosterde noten. Oftewel de Snickers fudge! Met maar een paar ingredienten maak jij een flinke hoeveelheid homemade fudge.
We love fudge!
Een tijdje terug waren wij aanwezig bij een event van Mister Kitchen. Na afloop kregen we een goodiebag mee met de nieuwe smaken pindakaas waaron de variant ‘crunchy hazelnoot’. Wat mij betreft een hemelse combinatie. Maar je kunt natuurlijk ook alle andere soorten pindakaas gebruiken in dit recept. Het is maar net wat je in huis hebt.
Het is onwijs makkelijk om zelf fudge te maken en daarom extra gevaarlijk. Binnen een kwartiertje heb je al een bakblik vol lekkers in de koelkast staan. Na een paar uur kun je er blokjes van snijden en intens genieten van de heerlijke Snickers fudge.
Door de pinda’s en hazelnoten eerst even te roosteren in een koekenpan krijg je een nog intensere smaak. Met een snufje zout op de geroosterde nootjes zorg je ervoor dat de smaken nog beter naar voren komen. Een ware traktatie waar maar weinig inspanning voor nodig is.
Ingredienten Snickers fudge
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 350 gram melkchocolade of pure chocolade
- 70 gram ongezouten pinda’s
- 70 gram hazelnoten
- 2 eetlepels pindakaas met hazelnootstukjes of pindastukjes
Bereidingswijze
- Vet een vierkante bakvorm (ik gebruikte een browniebakvorm) in met bakspray of een klein beetje roomboter en bekleed met bakpapier.
- Verwarm de gecondenseerde melk in een steelpannetje met dikke bodem op een laag vuurtje. Breek ondertussen de chocolade in stukjes en doe het bij de gecondenseerde melk. Blijf roeren totdat de chocolade is opgelost. Meng vervolgens de pindakaas door het chocolademengsel. Stort het mengsel nu in het bakblik en verdeel de massa gelijkmatig.
- Verwarm een koekenpan en rooster hierin de hazelnoten en pinda’s op een laag vuurtje. Zorg dat je de nootjes goed in beweging houdt zodat ze niet kunnen aanbranden. Rooster de noten ongeveer 5 minuten. Als laatste voeg je een klein snufje zout toe en hakjes de nootjes wat fijner met een mes.
- Strooi de hazelnoten en pinda’s over de fudge en druk ze lichtjes aan zodat de nootjes in de fudge blijven plakken. Dek de fudge af en laat het minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast. Snijd de Snickers fudge in stukjes en je kunt er minimaal 5 dagen van genieten zolang je het in de koelkast bewaart.
- Ook leuk om cadeau te geven! Doe de fudge in een feestelijk doosje of verpakking en geef het cadeau. Een super leuk en origineel cadeau.
Zin in nog meer fudge? Probeer dan eens deze Oreo fudge of dit recept voor een snelle fudge met paaseitjes.
Eetsmakelijk!
Nog meer kookinspiratie:
Mexicaanse kapsalon zonder pakjes en zakjes
Knapperige chicken wings uit de oven – RECEPT
Bladerdeeghapjes met Nutella en Marshmallows
Maaltijdsalade met tonijn
Dit bericht bevat affiliate links
3 comments
Ohhhh ik heb vanmorgen nog een heerlijke pot pindakaas opengemaakt, die kan ook heel goed voor zo’n Snicker fudge gebruikt worden denk ik 😉
Absoluut! Je kan er alle soorten pindakaas voor gebruiken. Veel bakplezier!
Ziet er lekker uit!
Comments are closed.