Wij zijn gek op hapjes! Of het nu bij de borrel is, als avond eten of gewoon zomaar. Recepten voor lekkere hapjes heb je nooit genoeg. Vandaag delen we het recept voor gebakken champignons op toast en wat geraspte kaas. Met maar een paar ingrediënten maak jij de lekkerste toastjes voor elke gelegenheid.
Dit is ook weer het perfecte recept om de kliekjes op te maken. Zo hadden wij nog een half stokbrood over van het ontbijt en ik besloot er zelf toastjes van te maken. Super simpel en onwijs lekker! De combinatie van champignons en knoflook werkt altijd, en je hebt bijna geen andere smaakmakers nodig.
Het perfecte hapje, gebakken champignons op toast!
Geen held in de keuken? Dit recept kan haast niet mislukken. Enige gevaar is dat je de grill goed in de gaten moet houden. Deze champignons met toast kun je natuurlijk ook bij het ontbijt serveren, als lunch of als voorgerecht. Of serveer het als bijgerecht bij bijvoorbeeld deze zelfgemaakte champignonsoep of deze tomatensoep met ballen.
Ingrediënten champignons op toast
- 1 doos champignons (400gr)
- 3 teentjes knoflook
- Snuf zout en peper
- Half stokbrood
- Handje geraspte kaas
- 30gr. roomboter of olijfolie
Bereidingswijze champignons met toast
Snijd het stokbrood in plakjes (niet te dik). Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (heteluchtoven, anders 200 graden). Smelt de boter in de magnetron en pers het teentje knoflook uit en doe dit zodra de boter gesmolten is erbij.
Leg op rooster een vel bakpapier en verdeel de stukjes stokbrood. Bestrijs de stukjes stokbrood aan de bovenkant met een beetje van het boter-knoflookmengsel. Bak in de oven in ongeveer 10 minuten.
Zodra de toastjes in de oven staan kun je met de champignons aan de slag. Snijd de champignons in stukjes en bak deze in de koekenpan in een klein scheutje olijfolie. Na 5 minuten kun je de overige knoflookteentjes uitpersen en op laag vuur nog 5 minuten meebakken.
Haal de toast uit de oven, verdeel de champignons over de toastjes en maak het af met een klein beetje geraspte kaas.
Verwarm de gril van de oven en gril de toastjes totdat de kaas gesmolten is. Blijf erbij staan, want dit duurt echt maar een paar minuten (voor je het weet heb je verbrande hapjes, dus blijf er echt bij staan).
Serveer de toastjes tijdens een feestje, borrel, de lunch of gewoon zomaar.
Eetsmakelijk!
Eet jij weleens gebakken champignons op brood?
2 comments
Okeeeee, dit is pas écht een goed idee! Waarom ik daar zelf nog nooit op ben gekomen? Het klinkt super lekker! Ik ga het ook eens maken. 😀
Lekker! ♥ champignons, ga dit zeker een keer maken.