Last Updated on 4 februari 2021 by Jonna
Wij zijn gek op hapjes! Of het nu bij de borrel is, als avond eten of gewoon zomaar. Recepten voor lekkere hapjes heb je nooit genoeg. Vandaag delen we het recept voor gebakken champignons op toast en wat geraspte kaas. Met maar een paar ingrediënten maak jij de lekkerste toastjes voor elke gelegenheid.
Met dit recept maak je een lekker borrelhapje met maar een paar ingrediënten. Perfect voor als je nog wat stokbrood over hebt bijvoorbeeld of een restje kaas. Of een doosje champignons die toevallig op moet.
Gebakken champignons, altijd lekker!
Zo hadden wij nog een half stokbrood over van het ontbijt en ik besloot er zelf toastjes van te maken. Super simpel en onwijs lekker! De combinatie van champignons en knoflook werkt altijd, en je hebt bijna geen andere smaakmakers nodig.
Wij zijn gek op gebakken champignons. In dit recept kun je er ook voor kiezen om een mix van verschillende champignons te maken. Gebruik bijvoorbeeld kastanjechampignons of cantharellen.
Het perfecte hapje, champignons op toast!
Deze toastjes smaken ook erg lekker in combinatie met de volgende soeprecepten:
- Linzensoep met kokosmelk
- Mexicaanse bonensoep met kip
- Oma’s tomatensoep met balletjes
- Thaise pompoensoep met kokos
Geen held in de keuken? Dit recept kan haast niet mislukken. Enige gevaar is dat je de grill goed in de gaten moet houden. Deze gebakken champignons op toast met knoflook en kaas smaken lekker als snack, lunch, borrelhapje of bij een kom verse soep.
Al een paar jaar heb ik deze knoflookpers van Leifheit. Sinds ik deze knoflookpers in huis heb was het nog nooit zo simpel om wat teentjes knoflook te persen. Je kunt deze pers ook gebruiken voor verse gember.
Recept gebakken champignons op toast
Ingrediënten
- 1 doos champignons (400gr)
- 3 teentjes knoflook
- snuf peper en zout
- 30 gr geraspte kaas
- 1/2 stokbrood
- roomboter of olijfolie
Instructies
- Snijd het stokbrood in plakjes (niet te dik). Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in de magnetron en pers het teentje knoflook uit en doe dit zodra de boter gesmolten is erbij.
- Leg op een rooster een vel bakpapier en verdeel de stukjes stokbrood. Bestrijs de stukjes stokbrood aan de bovenkant met een beetje van het boter-knoflookmengsel. Bak in de oven in ongeveer 7-10 minuten.
- Zodra de toastjes in de oven staan kun je met de champignons aan de slag. Snijd de champignons in stukjes en bak deze in de koekenpan in een klein scheutje olijfolie. Na 5 minuten kun je de overige knoflookteentjes uitpersen en op laag vuur nog 5 minuten meebakken.
- Haal de toast uit de oven, verdeel de champignons over de toastjes en maak het af met een klein beetje geraspte kaas.
- Verwarm de gril van de oven en gril de toastjes totdat de kaas gesmolten is. Blijf erbij staan, want dit duurt echt maar een paar minuten (voor je het weet heb je verbrande hapjes, dus blijf er echt bij staan).
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Dit bericht bevat affiliate links.
2 comments
Okeeeee, dit is pas écht een goed idee! Waarom ik daar zelf nog nooit op ben gekomen? Het klinkt super lekker! Ik ga het ook eens maken. 😀
Lekker! ♥ champignons, ga dit zeker een keer maken.
Comments are closed.