Last Updated on 19 maart 2021 by Jonna
Lekkere trek? Of op zoek naar een lekkere hap bij de borrel of een avondje bingewatchen? Deze pittige gehaktbroodjes met bladerdeeg zijn altijd een groot succes bij ons thuis. Vergeet de voorverpakte saucijzenbroodjes of gehakthapjes, met dit makkelijke recept maak jij zelf deze heerlijke snack.
Het fijne aan dit recept is dat het lekker snel op tafel staat. Binnen een half uur geniet je van deze pittige gehaktbroodjes. Serveer er zelfgemaakte barbecuesaus, ketchup of chilisaus bij en het feest is compleet. In dit recept gebruik ik een rol vers bladerdeeg. Te koop bij de meeste supermarkten. Maar je kunt ook de plakken bladerdeeg uit het vriesvak hiervoor gebruiken. Bladerdeeg heb ik nog nooit zelf gemaakt, maar dit staat hoog op mijn baklijst.
Wij houden wel van een pittige hap, dus er gaat bij ons een hele peper door het gehaktmengsel inclusief zaadjes. Ben jij niet zo’n liefhebber van extra pit? Verwijder dan de zaadjes uit de peper, zo wordt het een stuk minder pittig van smaak.
Ingrediënten pittige gehaktbroodjes met bladerdeeg
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 rode peper
- 400gr. gehakt
- 1 kleine ui
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snuf zout
- 1 eidooier
Bereidingswijze pittige gehaktbroodjes met bladerdeeg
Snipper de ui fijn en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Meng de ui, rode peper, kerrie, paprikapoeder, zout en het gehakt. Rol het verse bladerdeeg uit en snijd het deeg in acht gelijke stukken.
Verdeel het gehaktmengsel in acht gelijke delen en rol het uit in de breedte van het bladerdeeg.
Nu kun je er gehaktbroodjes van maken door het bladerdeeg op te rollen. Leg de broodjes op een rooster en bestrijk de broodjes met een beetje ei (geklutst).
Bak de broodjes gaar in de oven op 200 graden in ongeveer 20 tot 25 minuten.
Eetsmakelijk!
Maak jij weleens zelf gehaktbroodjes als snack?
10 comments
Jongens! Ik probeer af te vallen hier! Best lastig als het water je al in de mond loopt als het nog geen zeven uur in de ochtend is. 🙂 Ziet er heerlijk uit!
Haha dank je wel Hennie! En een cheatday moet kunnen een keer in de week haha
Mmm die zien er heerlijk uit, toffe traktatie ook!
Vorige week heb ik de bladerdeeghapjes met marshmallow en nutella gemaakt. Dit is niet heel goed met een poging tot gezond eten en nu wil ik ook dit nog eens gaan maken.. Mijn vriend vind deze recepten trouwens helemaal niet erg haha. Dit klinkt als iets waar ik heel gelukkig van zou worden en ga denk ik even plannen dit volgende week te maken 🙂 Al zijn deze hapjes niet heel slecht voor je denk ik -hoop ik-
Wat leuk om te horen Rebecca! Af en toe jezelf verwennen moet kunnen. Kevin is ook groot fan van deze gehaktbroodjes. De liefde van de man gaat tenslotte door de maag haha
Sieht gut aus weer Jonna! Ik ben meer fan van kipgehakt maar weet zeker dat dit net zo lekker is met kip. Vooral het pittige spreekt me aan 🙂
hmmm dit is lekker voor op een zondag middag of als ik een keer geen zin heb om te koken. Offf als tussendoortje als we visite hebben. Haha ik zie mezelf dit al eten…
Altijd fijn zulke makkelijke recepten. Zolang ik t maar niet te vaak maak ook zeker geen probeer haha!
OMG, ik ga dit zeker een keer maken! Ziet er heerlijk uit!
Liefs, Nathalie
Jam, jammie! Ziet er heerlijk uit! Maak zelf altijd mini varianten, vind ik handiger voor op een verjaardag.
Comments are closed.