Last Updated on 19 december 2023 by Jonna
Vandaag deel ik het recept voor gevulde aubergine met groente en burrata kaas. Dankzij de verse rozemarijn en tijm krijgt het gerecht een Italiaans tintje. Serveer er vers gebakken aardappels bij, rijst of pasta. Dit recept is zonder vlees, eventueel kun je aan het groentemengsel spekjes, chorizo of gehakt toevoegen.
Gevulde aubergine, makkelijk en simpel recept!
Heb jij al eens gehoord van burrata? Tegenwoordig verschijnen er steeds meer recepten waarin deze romige kaas centraal staat. Het lijkt een beetje op mozzarella maar deze kaas is nog zachter van structuur. . Deze zachte kaas gaat goed samen in combinatie met gevulde aubergine.
Gewoon te koop bij de Appie. Burrata betekent ‘boterachtig’ in het Italiaans, in dit is ook gelijk de perfecte omschrijving van de smaak en textuur
Ingrediënten gevulde aubergine met groente en burrata
- 2 aubergines
- Paar takjes tijm en rozemarijn of gedroogde Italiaanse kruiden (1-2 eetlepels)
- Handje basilicum
- Een bolletje burrata kaas
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 150gr. champignons
- 1 rode ui
- Peper
- Zout
- 2 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- Scheutje olijfolie
Bereidingswijze aubergines gevuld met groente en burrata
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar voor de aubergines. Ik gebruik er twee, mijn schalen zijn niet zo groot.
Halveer de aubergines en verwijder het vruchtvlees met een lepel of mesje. Pas op dat je het vel niet beschadigd, anders is de kans groot dat de aubergine ‘leegloopt’ in de oven. En dan heb je geen gevulde aubergine meer 😉 Bewaar het vruchtvlees, dit gebruik je als vulling. - Snijd de rode en gele paprika, champignons en de ui in kleine stukjes.
- Zet een pan op het vuur en bak hierin de groente kort aan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten en het vruchtvlees van de aubergine in blokjes en hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Voeg dit bij het groentemengsel en draai het vuur laag.
- Nu kun je de takjes tijm en rozemarijn gebruiken om het gerecht een Italiaanse smaak te geven. Verwijder de blaadjes van de takjes en voeg toe aan het groentemengsel samen met een snufje zout en peper.
- Snijd de burrata in stukjes (zo ver als mogelijk, het is een erg zachte kaas). Vul nu de aubergines met het groentemengsel en verdeel dan de kaas over de aubergines. Doe een snufje peper en zout op de kaas zodat het net iets meer smaak krijgt. Als laatste verdeel je de basilicumblaadjes over de aubergines.
- Schuif de ovenschaal met gevulde aubergine in de oven en laat ongeveer 30 minuten bakken op 180 graden.
Eetsmakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen….:
Jeukende hoofdhuid S.O.S – waar komt het door en wat kan je doen?
Salsa recept – Mexicaanse stijl met tomaat, ui en limoen
Champignonsoep met bosui
Mini appeltaartjes met bladerdeeg | simpel en snel
Dit bericht bevat affiliate links.
12 comments
Wauw klinkt super lekker!
Ohhh ik ben gek op aubergine maar dit heb ik nog nooit gegeten. Die kaas ken ik nog niet trouwens. Lijkt me heerlijk!!!!
Ja ik vind aubergines heerlijk. Maar ook lastig om hiermee gerechten te verzinnen. Omdat ik er weinig smaak aan vind zitten worden de uitgeprobeerd gerechten soms wat saai. Dit lijkt me een lekker gerecht om eens uit te proberen!
Dit lijkt me echt zo lekker, vooral als ik kijk naar de ingrediënten jammie!
Mjam, klinkt heerlijk. Ik wist niet dat je burrata in de appie kon kopen. Heb het nog nooit gehad, maar zie het in zoveel gerechten terugkomen. Kaas is altijd goed 😀
Inderdaad, alles met kaas is lekker!
Gevulde aubergine is heerlijk! Net als andere groentes die je kunt vullen trouwens. 🙂 Zelf gebruik ik graag feta als smaakmaker qua kaassoort! Oee krijg gelijk trek nu hahah.
Feta is inderdaad ook heel lekker in combinatie met gevulde groentes
Wat een heerlijk recept! Ik ben dol op dit soort gerechten!
Deze sla ik over, aubergine en ik gaan niet goed samen 🙂
Klinkt echt heerlijk, kan me niet herinneren dat ik ooit iets soortgelijks gegeten heb! Hij komt volgende week op ons menu te staan ?, ben heel benieuwd.
Comments are closed.