Last Updated on 27 maart 2021 by Jonna
Wij hebben weer een heerlijk recept voor jullie uitgewerkt, gevulde broodjes met gehakt! Lekker als lunch of als diner in combinatie met een kopje soep. Deze broodjes zijn heel makkelijk om te maken. En dat zonder overbodige pakjes en zakjes!
Gevulde broodjes met gehakt, lekker als lunch of diner!
Sinds kort ben ik steeds vaker brood aan het bakken. Een leuke hobby en vooral ook erg lekker! Het is best simpel om zelf een lekker broodje te bakken. Je hebt alleen wat geduld nodig om het brood te laten rijzen. Een tijdje terug deelden wij al dit recept om zelf de lekkerste Subway broodjes te maken.
De topping uit dat recept heb ik gebruikt voor deze gevulde broodjes. Super lekker! Heb je geen Parmezaanse kaas in huis? Je kunt ook geraspte kaas gebruiken of sesamzaadjes voor de topping van de broodjes.
Heb je een restje taco gehakt over, pulled pork of pulled chicken? Dan kun je de broodjes ook hiermee vullen.
Broodjes bakken was nog nooit zo simpel!
Voor dit gevulde broodjes recept heb je meestal de basis ingrediënten wel in huis zoals bloem en zonnebloemolie. Naast dat deze broodjes super lekker zijn is het ook nog eens budgetvriendelijk.
Het deeg kneed ik met mijn keukenmachine, die doet eigenlijk al het werk. Geen keukenmachine in huis? Dan kun je het deeg ook prima met de hand kneden uiteraard. Maar als je vaker brood bakt en andere baksels dan is het best aan te raden om eens te investeren in een keukenmachine.
Gevulde broodjes met gehakt, lekker met een kom soep!
Wij maken meestal een pan soep en serveren er dan deze heerlijke broodjes bij. Lekker in combinatie met pompoensoep, tomatensoep of deze soep met een Mexicaanse twist.
Recept gevulde broodjes met gehakt
Ingrediënten
- 350 gram bloem
- 7 gram gist
- 6 gram zout
- 10 gram suiker
- 200 ml volle melk (lauw)
- 55 ml zonnebloemolie
Voor de topping
- 35 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1.5 theelepel oregano
- 1.5 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepel melk (om de broodjes mee te bestrijken)
Voor de gehaktvulling
- 300 gram rundergehakt
- 1 eetlepel barbecuesaus
- 1.5 theelepel paprikapoeder
- 100 gram champignons
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- snuf peper en zout
Instructies
Bereidingswijze deeg voor de zachte broodjes
- Doe de bloem in een kom en maak 2 aparte kuiltjes voor het zout en de gist. Doe dit erbij en voeg de zonnebloemolie erbij samen met de suiker. Meng door elkaar en doe nu de lauwwarme melk er voorzichtig bij.
- Kneed het tot een soepel deeg in ongeveer 15 minuten (met de keukenmachine duurt dit ongeveer 8-10 minuten)
- Vet een schaal in en doe hier de deegbal in. Dek af met een theedoek en laat het deeg op een donkere plek (niet in de tocht) rijzen totdat het in omvang is verdubbeld. Dit duurt ongeveer een uur.
Bereidingswijze gehaktvulling
- Snipper de ui fijn, pers de knoflook uit en snijd de champignons in stukjes.
- Rul het gehakt in een koekenpan gaar en voeg de paprikapoeder erbij met een snuf peper en zout. Als het gehakt gaar is bak je de ui, champignons en knoflook nog ongeveer tien minuten mee op een middelmatig vuurtje. Schep regelmatig om. Voeg na vijf minuten de barbecuesaus erbij en meng door elkaar.
- Proef of het voldoende op smaak is, en doe er eventueel nog wat extra kruiden doorheen. Laat het mengsel afkoelen en zet apart.
Gevulde broodjes met gehakt
- Verdeel het deeg in 10 bollen. Ik weeg het deeg meestal in zijn geheel af en verdeel het dan door 10. Bestuif een werkblad met bloem en maak bollen van het deeg. Druk de bol plat en vul de binnenkant met het gehaktmengsel. Ik gebruik ongeveer 1.5 – 2 eetlepels van het gehaktmengsel.
- Vouw het deeg nu dicht. Vouw de boven en onderkant naar elkaar toe en doe dit ook met de zijkanten. Het deeg is nu over elkaar gevouwen en kun je aandrukken zodat het weer een bol wordt.
- Laat de gevulde broodjes met gehakt rijzen totdat ze in omvang verdubbeld zijn. Dit duurt ongeveer 30-45 minuten. Leg de broodjes alvast op een bakplaat die met bakpapier is bekleed en dek af met een theedoek en laat het rijzen op een donkere, tochtvrije plek.
- Voor de topping met je de Parmezaanse kaas, uienpoeder en oregano door elkaar. Bestrijk de broodjes met de melk en verdeel het mengsel eroverheen. Druk eventueel heel lichtjes aan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes af in ongeveer 15 minuten. Zodra ze mooi gekleurd zijn dan zijn ze goed.
Gevulde broodjes bewaren, tips & tricks
- Deze broodjes zijn vers natuurlijk het allerlekkerste! Maar je kunt ze ook bewaren en later even oppiepen in de oven. De volgende dag vonden wij deze broodjes ook nog lekker. Verpak ze wel luchtdicht na het afkoelen bijvoorbeeld in een luchtdicht bakje.
- Leg na het bakken een theedoek over de broodjes zo blijven ze lekker zacht.
- Deze gevulde broodjes kun je ook invriezen, zo heb je altijd een lekkere snack in huis!
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Dit bericht bevat affiliate links.