Last Updated on 14 december 2020 by Marleen
Recepten voor lekkere borrelhappen zijn er nooit genoeg. Champignons heb ik pas op latere leeftijd leren eten. En sindsdien ben ik verslaafd aan deze heerlijke groente. Door de soep, pastasaus of als lekkere snack. Vandaag deel ik het recept voor gevulde champignons met kruidenkaas en katenspek. Wederom een gerecht gemaakt van kliekjes. Benieuwd naar dit makkelijke recept? Klik dan snel verder!
We hadden nog een doos met grote, witte champignons in de koelkast liggen. Evenals een restje zelfgemaakte roomkaas met verse kruiden en een paar plakjes katenspek. De perfecte ingrediënten voor heerlijk gevulde champignons met kruidenkaas en katenspek. En wederom een onwijs makkelijk gerecht.
Je kunt er ook voor kiezen om de champignons op de barbecue te bereiden. Ook lekker met portobello’s in plaats van witte champignons.
De perfecte borrelhap, gevulde champignons met kruidenkaas en katenspek
Het fijne aan de champignon is dat ie goed samengaat met verschillende smaken. Heb jij nog wat kaasjes over na een feestje? Dit is de perfecte vulling voor de champignon. Dit geldt ook voor restjes gehaktmengsel, chili con carne, rijstgerechten of ander lekkers wat zonde is om weg te gooien. Strooi er een beetje kaas over en je hebt het lekkerste hapje ooit.
Ingrediënten gevulde champignons met kruidenkaas en katenspek
- 1 doos grote, witte champignons
- 1 theelepel kruidenkaas per champignon (denk dat je ongeveer een half bakje kruidenkaas nodig hebt)
- 3-4 plakjes katenspek
- Paar sliertjes bieslook
Bereidingswijze gevulde champignons met kruidenkaas en katenspek
Verwijder de steeltjes uit de champignons. Eventueel kun je de steeltjes apart in een bakje bewaren om deze later in een salade of saus te verwerken.
Het lekkerste is om de champignons even te garen in de Airfryer of in de oven. Ik besloot de champignons op 160 graden te bakken in de Airfryer. Na 6 minuten haal ik de champignons eruit en ik dep het overtollige vocht eraf met een keukenpapiertje.
Geen Airfryer in huis? Grill de champignons op een rooster op 180 graden voor ongeveer 8 minuten.
Laat de champignons een beetje afkoelen. Nu kun je de champignons gaan vullen met een theelepel kruidenkaas. Top de champignons af met een beetje fijngesneden bieslook en de in stukjes gesneden katenspek.
Serveer bij de borrel, op een feestje of als voorgerecht bij een diner.
Eetsmakelijk!
Wat is jouw favoriete recept met champignons?
5 comments
Hmmm, dit klinkt als heerlijke borrelhapjes 🙂
Hmmmm hier krijg ik grandioos zin in! Is mijn lievelingsborrelhapje 😉
Ja, dit ga ik sowieso lekker vinden! Omg dat klinkt goed zeg! Dit moet ik echt sowieso binnenkort gaan maken
Oh dit ziet er zoooo lekker uit! Heb er nu gelijk trek in 😀
Dit ziet er echt goddelijk uit!
Comments are closed.