Last Updated on 19 april 2021 by Jonna
Deze gevulde champignons met roomkaas en spekjes is het ideale hapje tijdens een feestje of borrel. Deze gevulde champignons zijn makkelijk te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Vooral in het weekend maak ik dit recept wel vaker.
Gevulde champignons, het perfecte borrelhapje!
Wij zijn altijd wel fan van hapjes, of het nou borreltijd is of niet. Een hapje kan altijd 😉 Deze gevulde champignons zijn super simpel om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.
Geen roomkaas in huis? Vervang deze door crème fraiche eventueel en meng er wat verse kruiden door (of een teentje knoflook en wat bosui). Het leuke aan dit recept is dat je de gevulde champignons met van alles kunt vullen. Zoals restjes pesto of tapenade bijvoorbeeld.
Zelf roomkaas maken? Dat kan heel makkelijk met dit recept. En je kunt de roomkaas ook nog eens een aantal dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.
Ingrediënten gevulde champignons
- Doosje champignons
- Paar eetlepels geraspte kaas
- 125gr spekreepjes
- Paar eetlepels roomkaas
Bereidingswijze gevulde champignons met roomkaas en spekjes
- Verwijder de steeltjes uit de champignons en boen ze schoon. Afspoelen is niet nodig, verwijder eventueel vuil met een borsteltje of met de hand.
- Bak de spekreepjes uit totdat ze krokant zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Vul de champignons met de roomkaas, strooi er een paar spekreepjes overheen en als laatste wat geraspte kaas.
- Plaats de gevulde champignons in een ovenschaal en bak voor ongeveer 15-25 minuten op 175 graden gaar.
Deze champignons zijn zowel warm als koud heerlijk om te eten! Eventueel kun je de champignons nog extra garneren met wat bieslook, bosui of peterselie.
Niets is lekkerder dan een tafel vol hapjes of zelfgemaakte hapjes bij de borrel. Wil je nog meer hapjes op tafel zetten? Probeer dan ook eens een van deze recepten:
Indische gehaktballetjes met sojasaus
Pittige gehaktbroodjes met bladerdeeg
Turkse pizza (lahmacun) – makkelijk recept om zelf te maken!
Snelle mini pizza’s van bladerdeeg
Dit bericht bevat affiliate links
10 comments
Mmmh, lekker! Dit ziet er echt lekker en makkelijk uit! Wij doen vaak op de BBQ champignons ket roomkaas, maar dit lijkt me nog lekkerder!
Ziet er goed uit! Ik vind nachos met gesmolten kaas, zure room en verse guac echt héérlijk
Daar komt binnenkort een recept van online! Ben er ook dol op
He , klinkt goed zeg! Is wel iets om te onthouden!
Ha lieve Jonna geef mij je lekkere cupcackes maar mmmmmm zit nog na te genieten en vanavond hebben we er allebei nog 1! Veel liefs uit Arnhem❤️?❤️?
Van de naam alleen al werd ik erg enthousiast! Mijn vriend is helaas allergisch voor champignons maar voor mezelf wil ik dit wel eens maken.
Hmm lekker, dit ga ik zeker eens proberen!
Oh lekkerrr…. En helemaal niet ingewikkeld ook ?
Mmm ziet er heerlijk uit, dit zou ik wel lusten 😀
Lekker! Ik maak zoiets nog wel eens als verjaardagssnack, met kruidenroomkaas is ook lekker.
Comments are closed.