Last Updated on 8 oktober 2024 by Marleen
Alles wat gevuld is met kaas is lekker! Dit recept voor gevulde kipfilet met spek en kaas staat zo op tafel. Geen gedoe met ingewikkelde ingrediënten. Dit stukje vlees kun je ook prima serveren bij een feestelijke gelegenheid.
Gevulde kipfilet met spek en kaas, lekker met gebakken aardappels en een salade!
Ik had eigenlijk trek in een cordon bleu, maar die had ik helaas niet in huis. Dus gingen we zelf maar aan de slag met gevulde kipfilet. Lekker met spek en kaas.
Het leuke aan dit recept is dat je er allerlei smaken aan kunt toevoegen. Geen tapenade in huis? Gebruik dan roomkaas of pesto.
Ingrediënten
- Drie kipfilets
- 3 plakken belegen kaas (ik gebruik de voorverpakte variant)
- 3 eetlepels rode pesto of tapenade
- Ongeveer 130-150 gram ontbijtspek (gebruik de langwerpige plakjes)
- Peper
- Zout
- Paprikapoeder
- Klontje roomboter
Bereidingswijze gevulde kipfilet
- Snijd de kipfilets overdwars open en bestrooi met een snufje zout, peper en paprikapoeder.
- Bekleed een van de helften met de plak kaas en bestrijk vervolgens de kipfilet met een eetlepel rode pesto of tapenade. Herhaal dit bij de andere kipfilets. Dit werkt het beste op een snijplank.
- Klap nu de kipfilets terug. Leg 1/3 van de plakjes ontbijtspek naast elkaar op een rij. Leg nu de kipfilet erop en wikkel deze in met de spek. Zorg dat de plakjes goed om het vlees gewikkeld zijn voor het beste resultaat. Je wilt niet dat alle kaas er uit loopt.
- Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet aan beide kanten vier minuten lang. Draai nu het vuur laag en bak de gevulde kipfilet gaar (ongeveer 5-7 minuten per kant)
- In plaats van ontbijtspek kun je ook kiezen voor pancetta. Of vul de kipfilets met een plakje ham en kaas voor een klassieke cordon bleu. Alles is mogelijk met dit recept, denk dat het ook erg lekker is in combinatie met groene pesto en mozzarella.
Eet smakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen:
Top 10 gezelschapsspellen voor 2 (voor jong en oud)
CG methode voor en na: werkt het echt?
Grieks pitabroodje zonder pakjes en zakjes
Blueberry muffins met kruimeltopping
Dit bericht bevat affiliate links
12 comments
Lijkt mij heerlijk! Wel een hele hap. Kun je eindeloos mee variëren!
Mjammie! Dat klinkt heerlijk hartig!
Dit lijkt me inderdaad heerlijk met pesto en mozarella. Goede tip.
Lijkt me erg lekker!
Ziet er erg lekker uit! Ik maak meestal gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes, mozzarella en basilicum. Ik moet zeggen dat deze vorm van cordon bleu me ook wel echt heel erg lekker lijkt.
Oh lekker zeg, gevulde kipfilet! Ik maakte dit vroeger altijd met kruidenkaas… mmmm. Gelijk zin in 😀
Oh dat ziet er echt heel erg lekker uit! Heb echt zin om dit te eten met sperziebonen. 😉
Oh nam nam nam! Zo lekker! Wij hebben het wel eens met Boursin gemaakt, ook lekker maar dit klinkt ook rete lekker!
Hmmm ik eet eigenlijk haast nooit varkensvlees maar dit ziet er wel heel lekker uit. Ik ga het proberen met in ieder geval kaas 😉
ditvis kip hoor en geen varkensvlees
Zonder dat mijn vriend uberhaupt zag wat er in zat werd ik al verplicht om deze morgen te maken.
Wat ziet dit er heerlijk uit!
Spamlinkjes plaatsen?
Comments are closed.