Last Updated on 9 december 2020 by Marleen
Dit recept voor gevulde paprika met kip, champignons en kaas staat snel op tafel, is kruidig van smaak en je kunt er eindeloos mee variëren. Maak een vegetarische variant, vul de paprika’s met de kliekjes van de vorige dag of maak gebruik van de ingrediënten die je al in huis hebt. Met dit recept kun je dus alle kanten uit. Geef het een Italiaans tintje of ga voor een pittige Mexicaanse vulling. Alles kan!
Meestal doe ik 1 keer in de week boodschappen. Aan het einde van de week zijn er vaak nog wat producten over in de koelkast die niet op zijn gegaan. Bij veel mensen belanden deze producten aan het einde van de week in de prullenbak. En bij mij meestal ook. Zonde natuurlijk, en daarom probeer ik de laatste tijd van mijn kliekjes en overgebleven producten in de koelkast nog een lekker recept te maken. En het leuke is, je wordt er onwijs creatief van.
In de koelkast lagen nog twee kipfilets, een zakje geraspte kaas, een doosje champignons en ik had nog 5 paprika’s liggen die toch echt wel op moesten. Dus ik besloot gevulde paprika’s te maken met kipfilet, champignons en kaas. En ik had ook nog een restje kruidenroomkaas wat op moest die week.
Ingrediënten gevulde paprika met kip, champignons en kaas
- 5 paprika’s
- 2 kipfilets
- 1 doosje champignons
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 125gr. geraspte kaas (belegen)
- 2 takjes verse tijm (of 1.5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden)
- Paar blaadjes verse basilicum (optioneel, koop er niet speciaal een plantje voor)
- 5 theelepels kruidenroomkaas
- Scheutje olijfolie
- Paprikapoeder (om de kip mee te kruiden)
- Snufje peper
- Snufje zout
Bereidingswijze gevulde paprika met kip
Als eerste ga je de kipfilet schoonmaken. Kruid vervolgens de kipfilet met peper, zout en paprikapoeder en bak het gaar in een koekenpan in een scheutje olijfolie. Zodra de kip gaar is leg je deze op een snijplank en trek je de kip uit elkaar of snijd je er kleine stukjes van.
Snijd nu de ui, knoflook en champignons fijn en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg als laatste de tijm en rozemarijn toe.
Nu kun je de paprika’s gaan schoonmaken. Snijd de bovenkant eraf en maak de paprika van binnen schoon. Pak een ovenschaal en zet de paprika’s er alvast in. Doe op de bodem van de ovenschaal een paar druppels olijfolie zodat de paprika’s niet plakken aan de bodem.
Het vullen kan beginnen. Je begint met een laagje van de champignons en uien, dan een laagje kip, dan een laagje kaas. Herhaal deze lagen nog een keer. Als laatste doe je een theelepel roomkaas op de gevulde paprika met een een in stukjes gescheurd blaadje basilicum en dan top je ze af met een flinke laag kaas.
Bak de paprika’s op 200 graden in ongeveer 20 minuten gaar.
Serveer er een salade, stukje stokbrood, pasta of rijst bij voor een nog completere maaltijd.
Eetsmakelijk!
Gooi jij veel eten weg wekelijks? Hoe probeer jij je kliekjes op te maken?
10 comments
Oh wat een goed recept! Ik maak iets soortgelijks wel eens maar dan met gehakt. Maar met kip ga ik dus ook eens uitproberen!
Ziet er lekker uit. Ga ik maken nu ik een week alleen thuis ben en met niemand rekening hoef te houden.
Grappig dat je de kipfilet eerst bakt en daarna in stukjes snijdt. Ik doe dat altijd andersom.
Als je de kip in zijn geheel bakt blijft ie sappiger is mijn ervaring
Lekker recept dit! Ik eet regelmatig gevulde paprika, maar wij eten op het moment zoveel mogelijk vegetarisch, dus dit recept moeten wij dan ietsjes aanpassen.
Ook lekker om de kip te vervangen door kikkererwten of witte bonen
Ik maak dit ook redelijk vaak maar dan met gehakt. Kip ga ik ook zeker proberen krijg nu al trek van die foto’s bedankt hè! ?
Dit is zo een goed idee en het ziet er héérlijk uit! x
Oee gevulde paprika is echt heerlijk! Alleen maak ik zelf altijd een vega versie. En ik gebruik tomatenpurree of de groenten in te bakken. Maar ben zeker wel benieuwd naar hoe het smaakt met roomkaas!
Wij gooien nooit eten weg, tenzij het niet meer goed is. Ik ben echt fel tegen eten weggooien haha.
Klinkt er goed dit, ziet er lekker uit!
Ooo wat lekker!! 😀
Comments are closed.