Last Updated on 19 december 2023 by Jonna
Gevulde paprika, het perfecte recept voor op de barbecue of om de left overs op te maken. Deze week is het toch nog barbecue weer! Je hoeft niet uit te pakken met kilo’s vlees, kies voor een mooi stuk vlees en een lekker bijgerecht met een salade en wat stokbrood.
Gevulde paprika’s met gehakt en kaas
Met paprika’s kun je eindeloos variëren. En op de barbecue smaken ze super lekker! Maar je kunt deze gevulde paprika ook bereiden in de oven natuurlijk.
In dit recept gebruik ik rode paprika, maar je kunt ook voor puntpaprika kiezen of een andere kleur paprika natuurlijk. De keuze is reuze!
Ingrediënten gevulde paprika
- 6 Paprika’s (ik kies in dit recept voor de rode variant)
- Cheddar kaas
- 250gr. Gehakt
- 300gr. Kikkererwten (gebruik ze zelf uit blik)
- 1.5 Theelepel paprikapoeder
- 1.5 Theelepel komijn
- 1 Theelepel citroen peper
- Snufje kaneel (wees niet te enthousiast met de kaneel!)
- Snufje zout
Bereidingswijze gevulde paprika’s
- Snipper de ui en de knoflook.
- Rul het gehakt in een koekenpan (geen olie nodig).
- Voeg de ui, knoflook en specerijen toe en als laatste de kikkererwten.
- Laat op laag vuur tien minuten bakken, schep af en toe om.
- Breng eventueel op smaak met extra kruiden.
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Nu kun je de gevulde paprika gaan maken.
- Vul de paprika’s met het mengsel en leg er cheddarkaas op.
- Laat grillen op de barbecue voor ongeveer 10 minuten. Of bereid de paprika’s in de oven, ongeveer 10/15 minuten op 200 graden.
Variaties/tips gevulde paprika
- Heb je al genoeg vlees ingekocht of wil je liever een vegetarische variant? Vervang het gehakt door mais, kidneybonen en jalapeno pepers.
- Je kunt ook verse kruiden gebruiken in het gehaktmengsel, denk aan koriander of peterselie bijvoorbeeld.
- Houd je van meer pit? Voeg een paar druppels tabasco toe of een rood pepertje aan de gevulde paprika.
- Heb je nog vulling over? Gebruik de vulling dan voor deze hapjes
Nog meer lekkere recepten
Recept gehakt: Mexicaans gehakt, perfect voor je taco of burrito!
Indische gehaktballetjes met sojasaus
Mini appeltaartjes met bladerdeeg | simpel en snel
Aardappelgratin met ui en verse kruiden
Dit bericht bevat affiliate links
15 comments
Dit klinkt alleen al heerlijk!
Paprika is één van de dingen die ik echt absoluut niet lust, dus nee gevulde paprikas heb ik nog nooit gemaakt! 😉
Klinkt heel erg lekker! Ik was van plan om van de week lekker te bbq en dus dit is een mooi gezond gerechtje voor erbij!
Ik maak ze wel eens.. maar veel te weinig eigenlijk!
Thnx voor de tip al zal ik inderdaad het gehakt vervangen en de cheddarkaas ook haha.
Ziet er verukkelijk uit! Zelf heb ik 1x gevulde paprika gemaakt maar dat was met rijst!
Liefs,
Elles
Klinkt heerlijk! Nog nooit gemaakt maar ga het zeker een keer proberen.
Lekker met die arabische smaakjes! Ik hou van gegrilde paprika’s
Wat een leuk BBQrecept! Wil ik zeker proberen, want het klinkt echt heerlijk
Wat een fijn recept, ziet er ook zo mooi uit.. Ben alleen niet 100% paprika fan (alleen als het niet al te grote stukken zijn vind ik het wel lekker). Misschien op deze manier toch maar eens proberen.
Ik ga je receptje zo opslaan, lekker! 🙂
Toevallig maakte ik gisteren gevulde paprika’s uit de oven. Groene paprika’s, gevuld met voorgekookte rijst, belegen kaasblokjes en met kerrie gebakken ui. Ik heb heel wat extra bouillon, zout, kaas en kerrie gebruikt omdat het kookboek waar het recept uit kwam weleens wat smakeloos wil zijn.. Deze keer was het resultaat heerlijk!
Ooooh lekkerrrr! Heerlijk recept voor tussendoor (ja, ik eet veel 😉 ).
Ik hou van gevulde paprika’s! Maar eigenlijk maak ik ze niet zo vaak.
Heb nog nooit een gevulde paprika gegeten maar het ziet er wel héél lekker uit!
Ik maak het nooit, ben helaas ook een hele slechte kok…;-). Maar ik ben wel gek op dit soort gerechten.
nog nooit gegeten maar lijkt me wel heel lekker!
Comments are closed.