Last Updated on 4 december 2020 by Marleen
Je hebt ze vast wel eens zien staan in de supermarkt, potten met ingemaakte en gegrilde paprika. De perfecte basis om een heerlijk gerecht op tafel te toveren met een Italiaans tintje. Combineer de gnocchi met geroosterde paprika en chipolata worstjes en je hebt onwijs snel een heerlijke maaltijd op tafel getoverd.
Er zijn online heel wat recepten te vinden om de gnocchi zelf te maken, maar dit keer ga ik voor de kant-en-klare variant in de supermarkt. In combinatie met de geroosterde paprika, kruidige runderworstjes en de overige ingrediënten maak je een heerlijke maaltijd. Weer eens iets anders dan macaroni of een andere pasta.
Een tijd terug las ik dit recept om gepofte knoflook te bereiden in de oven. Sindsdien is dit mijn favoriete bereidingswijze om knoflook klaar te maken. Door het eerst te garen in de oven krijg je een subtiele en zoete knoflooksmaak. Perfect voor in deze gnocchi met geroosterde paprika maar het is ook perfect om te gebruiken in een spread, saus of ander heerlijk gerecht.
Ingrediënten gnocchi met geroosterde paprika en chipolata worstjes
- 8 chipolata worstjes
- 1 pak gnocchi
- 1 pot geroosterde paprika’s (uitgelekt)
- 2 paprika’s
- 2 uien
- 1 doosje champignons
- en 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel provinciaalse kruiden of verse tijm of rozemarijn
- Scheutje kookroom
- 1 bol knoflook
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Geraspte kaas
Bereidingswijze gnocchi met geroosterde paprika en chipolata worstjes
- Verwijder de buitenste schillen maar zorg dat de bol intact blijft. Doe de knoflook in een schaaltje en giet er een beetje olijfolie overheen. Rooster de bol knoflook in de oven op 150 graden in ongeveer 50 minuten.
- Laat de paprika’s uitlekken en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
- Vervolgens snijd je de paprika, ui en champignons in fijne stukjes en verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
- Fruit hierin de paprika, ui en champignons. Laat het op middelhoog vuur garen en schep af en toe om.
- Voeg nu het paprikapoeder, provenciaalse kruiden en een snuf peper en zout toe en doe vervolgens de saus van de geroosterde paprika’s ebij.
- Snijd de chipolata worstjes in stukjes en bak ze in een aparte koekenpan in een scheutje olijfolie op middelmatig vuur. Schep ze af en toe om en zodra de worstjes gaar zijn doe je ze bij de geroosterde paprikasaus.
- Laat de saus nog een paar minuten doorkoken en voeg als laatste een flinke scheut kookroom toe.
- Kook ondertussen de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Tot slot: Serveer de gnocchi met de saus van de geroosterde paprika en garneer het met een beetje geraspte kaas.
Eetsmakelijk!