Last Updated on 8 oktober 2024 by Marleen
Goulash is nou een typisch gerecht voor de koudere dagen. In de herfst en winter kies ik in de weekenden vaak voor stoofgerechten. Voor mij echt mijn ultieme comfortfood – ik ben er gek op! Deze goulash zonder pakjes en zakjes is onwijs makkelijk om zelf te maken en het liefst maak ik de goulash een dag van te voren, zo wordt de smaak nog lekkerder.
Goulash, een heerlijke stoofschotel!
Onderstaand recept is voor ongeveer vier tot zes personen, verdubbel de porties en vries de overgebleven goulash in. Zo heb je later in de week of in de maand nog een keer plezier van je kookkunsten.
Deze goulash smaakt erg lekker met met rijst, aardappels of brood. Dit gerecht is ook ideaal als er veel gasten blijven eten, de voorbereiding doe je vooraf waardoor je geen uren in de keuken hoeft te staan. Perfect dus!
Als ik stoofvlees maak dan gebruik ik hiervoor altijd een pan met dikke bodem, het liefst een braadpan. Het beste is om het vlees zo lang en zacht mogelijk te laten sudderen. Een sudderplaatje is hiervoor het perfecte gereedschap. Of zet de braadpan op de houtkachel.
Ingrediënten goulash zonder pakjes en zakjes
- 800gr. Rib/runderlappen
- 3 uien
- 4 rode paprika’s
- 400gr. champignons
- 4 tenen knoflook
- Klontje boter
- Peper
- Zout
- 1,5 theelepel karwijzaad
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels komijn
- Twee eetlepels bloem
- Snufje chilipoeder of cayennepeper
- 2 blikken gepelde tomaten in blokjes (het liefst die van Mutti)
- 300ml water

Bereidingswijze goulash
- Snijd het vlees in stukken (blokjes van minimaal 1cm). Dep het vlees droog en breng op smaak met zout en peper. Snijd vervolgens de uien in stukjes, de paprika en de champignons. Let op, de paprika en champignons ga je pas later toevoegen aan de goulash.
- Verhit een klontje boter in een pan met dikke bodem en bak hierin het vlees rondom gaar. Bak vervolgens in dezelfde pan de uien aan. Pers de knoflook uit in de pan en bak nog een minuutje aan op middelhoog vuur.
- Doe nu het vlees erbij samen met de kruiden (karwijzaad, paprikapoeder, paprikapoeder gerookt, komijn, chili of cayennepeper) en de bloem en bak nog een paar minuten aan op een laag vuurtje en schep de goulash regelmatig om.
- Doe nu het water erbij en de tomatenblokjes. Laat de goulash minimaal drie uur stoven op een laag pitje met de deksel op de pan (het liefst met sudderplaatje). Als het vlees nog niet gaar is dan laat je het gewoon nog een uurtje langer opstaan. Sommige soorten vlees hebben net wat langer nodig om te garen.
- Zodra het vlees gaar is bak je de paprika en champignons even aan in een aparte pan en vervolgens doe je het bij de goulash. Laat het nog minimaal een half uurtje stoven op een laag pitje.

Eetsmakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen:
Gebakken rijst met prei, ei en fricandeau
Recept met pastinaakpuree met aardappelpuree | Tip voor de Feestdagen
Mijn 15 favoriete series – deze classics MOET je gewoon gezien hebben!
Dit bericht bevat affiliate links
10 comments
Mmm ziet er lekker uit!:)
Heerlijk! Dat is wel heel erg lang geleden dat ik dat gegeten heb! Goed idee!
Dit ziet er echt lekker uit zeg! Ik hou er wel van!
Heerlijk, ziet er goed uit! Ik ben ook gek op stoofgerechten met dit weer 😀
Nu ik op mezelf woon en ik nogal problemen heb met creatief zijn in de keuken, komen recepten me heel goed uit. Dit recept klinkt erg lekker en ben dol op goulash. Dit is zeker een recept om te onthouden.
Mijn goulash lijkt op die van jou alleen doe ik er nog wat wortel en sperziebonen doorheen. Meestal eet ik het met rijst maar ik maak Het ook wel eens met al aardappel er in mee gestooft.
Heerlijk! Echt het perfecte gerecht voor een koude dag om lekker mee op te warmen.
Ik maak eigenlijk nooit goulash maar dit lijkt mij heel erg lekker en makkelijk.
Klinkt goed! Ik ga overmorgen naar Hongarije, dus dan ga ik zeker goulash proberen 🙂
Oh lekker!!! Veel plezier 🙂
Comments are closed.