Last Updated on 19 december 2023 by Jonna
Er gaat niets boven zelfgemaakte groene pesto met basilicum en peterselie. Als je de ingrediëntenlijst bestudeert op de kant-en-klare potjes dan heb je een waslijst aan ingrediënten nodig. Maar als je de pesto zelf maakt dan heb je maar een paar ingrediënten nodig.
Zelf groene pesto maken is super simpel en veel lekkerder!
Een paar weken geleden heb ik mijn moestuinbakken van Elho weer gevuld met een aantal verse kruidenplantjes zoals peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn, bieslook, knoflook-bieslook en sla.
Vooral de basilicum en peterselie groeien super snel. Daarom besloot ik zelf een grote pot verse groene pesto met basilicum en peterselie te maken.
Lekker op een broodje, als dip bij de borrel of maak er een lekkere pasta van.
Ingrediënten groene pesto met basilicum en peterselie
- 2 handjes peterselie
- 4 handjes basilicum
- 1 teen knoflook
- Snuf zout
- Snuf peper
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 70gr. pijnboompitten
- 75gr. Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Allereerst bak je de pijnboompitten kort aan in een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie of boter). Als de pitten een licht kleurtje hebben dan haal je de pan van het vuur en laat je de pijnboompitten afkoelen.
- Pak een ruime bak waar alle ingrediënten in passen. Doe hierin de blaadjes basilicum samen met de peterselie, het teentje knoflook, de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en twee eetlepels olijfolie pureer totdat je een gladde massa hebt. Nu ontstaat er al een smeuïge groene pesto.
- Voeg als laatste een snufje peper en zout toe. Eventueel kun je nog wat extra olie toevoegen. Serveer je het door de pasta? Maak de pesto dan wat dunner met olijfolie. De pesto kun je een paar dagen afgesloten in een bakje in de koelkast bewaren.

Bij ons is de pesto al snel op! Als ik een pot verse groene pesto heb gemaakt dan smeer ik het overal op. Op mijn broodje tijdens de lunch, door de salade of op een toastje.
En het is dus onwijs makkelijk om zelf groene pesto te maken.
Eetsmakelijk!
Nog meer leuke recepten:
Toetje in een glas, Italiaanse tiramisu
Rundvlees recept: gestoofd rundvlees met masala kruiden
Kofte, Turks gehakt met verse kruiden en yoghurt saus!
Dit bericht bevat affilliate links
4 comments
Ik heb toevallig gisteren die verse van de Albert Heijn gekocht. Erg lekker, maar zelf maken is zo simpel blijkbaar dat ga ik ook proberen 🙂
Ah, nu doet hij het wel. Als onze BBQ voorraad op is dan wil ik me hier toch eens aan wagen. Ik koop het meestal kant en klaar!
Ik maak ook het liefst zelf pesto. Uit de winkel kant en klaar vind ik altijd zo vreemd smaken. Leuke variant met peterselie. Ga het zeker proberen.
Heerlijk! Ik maak pesto het liefst zelf, vind de smaak zoveel beter dan kant en klare pesto. Dit recept ga ik even opslaan, wil het binnenkort maken, dankjewel! X
Comments are closed.