Last Updated on 6 december 2020 by Jonna
Er zijn diverse varianten op het guacamole recept, met ei of met tomaat. Maar hier delen we ons favoriete recept voor deze romige dip van avocado. Lekker bij de nachos, taco’s of burritos!
Guacamole recept, perfect bijgerecht bij elk Mexicaans gerecht
Bij de barbecue staat dit guacamole recept altijd op tafel en ook bij een feestje of verjaardag. En het is altijd een succes.
Dankzij de frisse en romige smaak is dit guacamole recept te combineren bij veel hapjes en gerechten. Ook lekker op brood met een plakje rosbief, parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
Deze guacamole smaakt heel goed bij deze zelfgemaakte Mexicaanse hapjes. Lekker om te serveren tijdens de borrel, een verjaardag of gewoon als avondeten. De guacamole kun je een paar uur van te voren bereiden maar hoe verser de guacamole is hoe lekkerder deze van smaak is.
De ene vindt het juist lekker als de avocado helemaal fijn gepureerd is, en de ander is er juist weer fan van om de avocado fijn te prakken. Voor dit guacamole recept is de keuze aan jou, gebruik een staafmixer of gewoon lekker prakken met de hand.
Vind je het lastig om rijpe avocado’s te scoren? Probeer het eens op de lokale markt. In Rotterdam heb je voor nog geen twee euro een flink zak avocado’s die eetrijp zijn dat is het lekkerste voor dit guacamole recept.
Wacht niet te lang met serveren, want als ze eenmaal rijp zijn dan kun je ze nog maar een paar dagen bewaren. Bewaar een rijpe avocado het liefst in de koelkast, dan is ie net wat langer houdbaar.
Ingrediënten guacamole recept
- 2 rijpe avocado’s
- Kleine rode ui
- Eetlepel chilisaus
- Sap van een halve limoen
- Eetlepel verse koriander om te garneren
Bereidingswijze guacamole zonder pakjes en zakjes
- Ontpit de avocado’s en haal de schil eraf.
- Doe de avocado in een kom en prak deze met een vork tot een glad mengsel. Heb je een staafmixer in huis? Dan kun je de avocado hiermee fijn pureren.
- Snipper de rode ui fijn en meng samen met het sap van de halve limoen, chilisaus en de fijngemaakte avocado.
- Breng op smaak met een snuf peper en zout. Proef of de guacamole voldoende op smaak is.
- Eventueel kun je nog wat extra chilisaus of peper en zout toevoegen. Serveer de guacamole in een schaal met een partje citroen en wat fijngesneden koriander.
Zie je dat het super simpel is om zelf guacamole te maken? Met dit guacamole recept heb je een basis voor een romige dip.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Salsa recept – Mexicaanse stijl met tomaat, ui en limoen
Recept gehakt: Mexicaans gehakt, perfect voor je taco of burrito!
Mexicaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Dit bericht bevat affiliate links.
5 comments
Het ziet er ontzettend lekker uit maar persoonlijk houd ik niet zo van guacamole haha
Wat ziet dit er lekker uit zeg, binnenkort maar eens proberen!
Jammie ga ik proberen vanavond!
Oh, dat ziet er wel makkelijk uit! Ik ga het zeker een keer proberen!
Comments are closed.