Last Updated on 25 januari 2021 by Jonna
Vandaag delen we weer een simpel recept om zelf een hartige taart te maken. Gebruik vers bladerdeeg en maak het jezelf gemakkelijk! Lekker met extra veel kaas.
Hartige taart, lekker met zongedroogde tomaat en champignons!
Voor het eerst gebruik ik geen bladerdeeg maar het deeg van Tante Fanny. Het deeg is al in een ronde vorm (geschikt voor een bakvorm tot 32 centimeter). Perfect dus voor een hartige taart.
Ik gebruik het liefst een quiche vorm om een hartige taart te maken zodat de hartige taart makkelijk uit de vorm te verwijderen is.
Deze taart is lekker als avond diner, tijdens de lunch of bij de borrel. Zowel warm als koud prima te eten.
Ingrediënten hartige taart
- 1 rol quiche- en taartdeeg van Tante Fanny
- 200gr. champignons
- 1 ui
- 200gr. spekjes
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 10 mini trostomaten of andere kleine tomaten
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- Snufje peper
- 75gr. verse Parmezaanse kaas
- 100gr. pittige geraspte kaas
- 3 eieren
- 200ml. slagroom (niet geklopt)
- 1 eetlepel paneermeel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden voor de hartige taart.
- Vet een ronde quichevorm in met boter en bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes op de bodem met een vork en strooi er een eetlepel paneermeel overheen.
- Bak in een koekenpan de spekreepjes totdat ze krokant zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Snijd ondertussen de champignons in stukjes en snipper de ui fijn. Bak de ui met de champignons kort aan en voeg als laatste de uitgelekte spekreepjes toe. Zet het vuur uit zodra het geheel aangebakken is. Dit worden de basis smaken van je hartige taart.
- De zongedroogde tomaten snijd je ook in stukjes net als de Parmezaanse kaas. Je kunt de Parmezaanse kaas ook raspen of dunne plakjes ervan maken. Leef je uit!
- Meng de eieren met de slagroom en doe hier een snufje peper, het paprikapoeder en de tijm bij.
- Doe de vulling van de champignons, ui en spekjes in de vorm en strooi hier de Parmezaanse kaas overheen. Vervolgens strooi je de zongedroogde tomaat over het mengsel en als laatste de eieren samen met de slagroom. Verdeel de vulling gelijkmatig over de vorm. Nu ontstaat er al een heerlijke hartige taart.
- Halveer de kleine tomaten en leg de gesneden kant boven. Strooi nu de pittige kaas over de taart en schuif de hartige taart de oven in. Na ongeveer 35-45 minuten is de taart gaar.
Wat is jouw favoriete recept voor een hartige taart? En ben jij al bekend met dit deeg?
Nog meer lekkere recepten…..:
Kersttaart met witte chocola en rood fruit
Aardbeientaart met banketbakkersroom
Gehaktbal met jus en uitjes – naar Hollands recept!
Dit bericht bevat affiliate links
14 comments
Ziet er heerlijk uit!
Ooh meiden dit ziet er echt heel lekker uit. Ga hem onthouden, want het lijkt me echt heel lekker!
Hmmmm wat klinkt dat lekker zeg! Ik snap nog niet helemaal hoe het in samenwerking is met Rutger (heet zijn deeglijn (?) Tante Fanny?), maar wel super dat het zo goed werkt! Malou x
Rutger Bakt heeft samen met Tante Fanny een leuke actie opgezet. Je kon je aanmelden om het deeg te testen en er een lekker recept mee te bedenken. Vandaar de samenwerking 😉
Oh wat lekker!!
Wauw, wat ziet die quiche er alleen al prachtig uit! Het lijkt me een heerlijk recept., dat ik ook als vegetariër (zonder de spekjes) eens zou kunnen proberen 🙂
Ook lekker om de spekjes te vervangen door geitenkaas 🙂
Oh lekker zeg!
Nee, dit kende ik niet. Klinkt inderdaad erg makkelijk dat het al rond is (al vind ik het ook niet dramatisch om met vierkante plakjes een vorm te bekleden ;)).
Mijn favoriete hartige taart blijgt toch wel gewoon met ham en kaas. Niet erg gezond maar wel heeeeul lekker 😉
Waaauw dit ziet er super lekker uit. Ik zou natuurlijk de spek weglaten maar verder lijkt me dit echt een top recept. Ook handig voor feestjes of verjaardagen.
Ziet er lekker uit! Ik hou niet zo van zongedroogde tomaatjes maar dit recept ga ik wel een keer maken.
Dit lijkt me echt heerlijk!
Jammie dat ziet er lekker uit! Hartige taart maak ik liever met bladerdeeg. Omdat mijn moeder dat altijd zo maakte vroeger. Ik maak wel eens pizza’s gemaakt met Tante Fanny, was ook erg handig.
Ziet er heerlijk uit zeg! Leuk om te maken zoiets!
Comments are closed.