Last Updated on 19 december 2023 by Jonna
Kook jij weleens met hoisinsaus? Deze gehaktballetjes met hoisin zijn onwijs lekker van smaak en perfect als borrelhapje of bij een maaltijd met rijst of noodles. Door de saus krijg je sticky gehaktballetjes, hoe lekker is dat?!
In onze voorraadkast is altijd wel een potje hoisinsaus te vinden. Een smaakmaker waar je veel lekkere gerechten mee kunt bereiden. Zo kun je er bijvoorbeeld spareribs mee marineren of je wok gerecht mee op smaak brengen. Je kunt de saus kopen in de meeste supermarkten of bij de toko.
Je kunt de saus natuurlijk ook zelf maken. Er zijn op het internet diverse recepten hiervoor te vinden. Binnenkort wil ik het ook eens gaan proberen om zelf een potje van deze lekkere saus te maken.
Gehaktballetjes met hoisinsaus
Voor de beste smaak kun je de gehaktballetjes het beste een aantal uur van te voren alvast kruiden. Meng het gehakt en draai er balletjes van en laat de gehaktballetjes een paar uur rusten in de koelkast. Hiermee voorkom je ook dat de gehaktballetjes uit elkaar vallen tijdens het bakken. En alle smaken zoals de hoisinsaus kunnen goed intrekken in het vlees.
Deze gehaktballetjes smaken lekker in combinatie met rijst of noodles en bijvoorbeeld deze Thaise zoetzure komkommers.
Het beste is om een pan te gebruiken die ook geschikt is voor de oven. Zelf heb ik een handige koekenpannenset waarbij je de handgreep er makkelijk vanaf kunt klikken. Ideaal voor als je na het aanbakken van je gerecht de oven de rest van het werk wilt laten doen. En het scheelt ruimte in de kastjes.
Gehaktballetjes met hoisinsaus
Ingrediënten
- 600 gr half om half gehakt
- 4 eetlepels hoisinsaus
- 1 cm verse gember
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 handje peterselie
- 1 eidooier
- 2-3 eetlepels paneermeel
- Klont (room)boter om in te bakken
Instructies
- Snijd de gember en knoflook fijn. Hak ook de peterselie fijn en houd de helft apart om de gehaktballetjes mee te garneren. Meng het gehakt samen met 2 eetlepels hoisinsaus, de helft van de peterselie, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel ketjap, 1 eidooier, gember en knoflook goed door elkaar. Als laatste voeg je een eetlepel paneermeel toe. Is het gehaktmengsel nog te nat? Voeg dan nog een beetje paneermeel toe aan het gehakt. Ik heb ongeveer 2 eetlepels gebruikt.
- Draai ongeveer 20 gehaktballetjes van het gehaktmengsel en laat de balletjes minimaal een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit ondertussen in een pan (eentje die geschikt is voor de oven of gooi de balletjes later over in een ovenschaal) een flinke klont roomboter en bak hierin de gehaktballetjes rondom goudbruin op middelhoog vuur. Zodra de gehaktballetjes dichtgeschroeid zijn voeg je 2 eetlepels hoisinsaus en 2 eetlepels ketjap toe aan de balletjes. Plaats de pan in de oven en bak de gehaktballen in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.
- Garneer de gehaktballetjes met de overgebleven peterselie en serveer als borrelhapje, snack of avond eten met noodles of rijst.
Eetsmakelijk!
Serveer deze gehaktballetjes met hoisinsaus op een borrel, tijdens een feestje of op een broodje met de lunch. Deze balletjes smaken ook lekker met rijst, noodles of bami en wat gewokte groenten.
Nog meer lekkere recepten:
Dit bericht bevat affiliate links
4 comments
Omnomnom, deze Oosterse gehaktballetjes lijken me heerlijk!
Klinkt heerlijk!
Heerlijk! Wilde het als borrelhap serveren maar we hebben het uiteindelijk met sushirijst en komkommersalade gegeten. Makkelijk en lekker!
In de bereiding wordt gesproken over knoflook, maar die staan niet in de lijst met benodigdheden.
Om hoeveel tenen gaat het ??
Comments are closed.