Last Updated on 13 december 2020 by Jonna
Kapsalon maken is easy peasy maar vaak zijn we er een beetje te lui voor. Met dit recept geef je een Mexicaanse twist aan de kapsalon. Helemaal perfect als je een restje Mexicaanse gehaktvulling of kip over hebt.
Zelf kapsalon maken is super simpel!
Lekker met zelfgemaakte guacamole, chilisaus of een klodder crème fraiche. Sinds ik een hetelucht friteuse in huis heb eten wij geregeld verse friet, gebakken aardappels of ander lekkers met een krokant korstje.
De Mexicaanse keuken is absoluut een van mijn favoriete keukens. In de supermarkt zijn veel kant-en-klare pakjes en zakjes te vinden om een Mexicaans gerecht op tafel te toveren. Maar de kruidenmix heb je zo gemaakt.
Kapsalon maken is heel makkelijk, hieronder het recept.
Ingrediënten
(voor 3 personen)
- 300gr. rundergehakt
- 1 tomaat
- 2 uien
- 2 rode paprika’s
- 1 teentje knoflook
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel komijn
- Snuf zout
- Snufje chilipoeder
- 2 eetlepels chilisaus
- Scheutje olijfolie
- 100gr. cheddarkaas
- 3 bosuitjes
- Handje ijsbergsla
- Friet voor in de airfryer of maak zelf verse friet in de oven, friteuse of hoe je ook wilt
Bereidingswijze kapsalon maken
- Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui fijn. Rul ondertussen het gehakt in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg nu de paprika en ui toe en bak ongeveer tien minuten op een laag vuurtje. Schep het mengsel af en toe om.
- Snijd de ijsbergsla en de bosui fijn. Verwijder de binnenkant van de tomaat en snijd in stukjes. Voeg nu toe aan het gehaktmengsel samen met het paprikapoeder, komijn, chilipoeder, zout en een geperst knoflookteentje.
- Laat het geheel nog eens tien minuten sudderen op laag vuur. Als laatste roer je twee eetlepels chilisaus door het mengsel.
- Bereid ondertussen de patat in de frituur, hetelucht friteuse of in de oven en rasp de cheddarkaas fijn of snijd er plakjes van met een kaasschaaf (of gebruik de voorverpakte plakjes, maar die zijn een stuk minder lekker). Nu kun je de kapsalon gaan maken, oftewel de laagjes opbouwen.
- Maak het bord op met een hand patat en giet hier een flinke soeplepel van het gehaktmengsel overheen. Top af met wat geraspte cheddarkaas en een handje ijsbergsla met bosui.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Grieke pitabroodjes, zelfgemaakt!
Saté marinade zonder pakjes en zakjes
Aardbeien kwarktaart, zomerse taart voor elke gelegenheid!
Champignonsoep met bosui
Dit bericht bevat affiliate links
2 comments
Haha, ik heb net mijn ontbijt op maar dit klinkt heerlijk!
Dit klinkt en ziet er echt superlekker uit. Ga ik zeker eens proberen
Comments are closed.