Last Updated on 12 december 2020 by Jonna
Met deze kersttaart steel je de show tijdens de Feestdagen maar ook tijdens een verjaardag. . De taart met witte chocola en rood fruit is namelijk groen van binnen.
Deze feestelijke kersttaart maakt het dessert compleet!
Ben je aan de lijn? Dan is het verstandig dit receptje over te slaan. Dankzij de roomboter en witte chocolade is het een echte calorieën bom! Maar ach, je moet jezelf af en toe verwennen toch?! En al helemaal tijdens de Feestdagen.
Deze kersttaart is een variant op de red velvet cake, de green velvet cake. Maar dan met een twist. De cake maak je makkelijk zelf of met een pakje cakemix. En de frosting/botercreme met witte chocola is binnen een handomdraai gemaakt. Gebruik hiervoor een keukenmachine, dan is deze taart zo gemaakt.
Dankzij de combinatie van witte chocola met rood fruit is de taart niet te zoet.
Ingrediënten Taart met witte chocola en rood fruit
- 1 pak boerencakemix (bijvoorbeeld van Koopmans)
- 4 eieren
- 200gr roomboter
- Bakje frambozen
- Bak bessen
- Bakje bramen
Voor de botercrème met witte chocola
225gr roomboter
- 225gr poedersuiker
- 175gr witte chocola (zelf gebruik ik melts)
- 110ml slagroom (niet geklopt)
- Snufje zout
Bereidingswijze kersttaart
- Voor de cake gebruik je een bakvorm van ongeveer 24 centimeter. Vet de springvorm in en bekleed de bodem alvast met een laagje bakpapier.
- Maak nu de cakemix volgens de verpakking. Voeg aan het einde een paar druppels groene kleurstof toe aan de mix en klop langzaam door. Herhaal totdat het beslag de juiste kleur heeft.
- Bak de cake in de oven en controleer of de cake gaar is door er een sateprikker in te steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de cake klaar. Ik bak de cake meestal op 165 graden (heteluchtoven) en de cake is vaak na 55-65 minuten gaar. Laat de cake afkoelen voordat je er verder mee gaat werken. Anders krijg je een zompige kersttaart.
- Begin nu aan de botercrème. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en laat vervolgens afkoelen.
- Mix de boter zacht en romig en zeef in kleine beetjes het poedersuiker. Voeg de suiker langzaam toe en een snufje zout en blijf mixen totdat het mengsel steeds lichter wordt. Na ongeveer 10-15 minuten voeg je langzaam aan de slagroom toe. Mix het geheel nu op middelhoge snelheid een paar minuten.
- Als laatste spatel je de gesmolten en afgekoelde witte chocolade door de crème. Nu mix je de crème op hoge snelheid tot een luchtige crème.
- Zodra de cake is afgekoeld kun je de kersttaart doormidden snijden. Bestrijk de binnenkant met een laagje botercrème en verdeel hierover de vruchten. Doe de andere helft van de taart er op en bestrijk de taart nu met de crème. Ik gebruik het liefst een draaiplateau hiervoor.
- Nu kun je de kersttaart bekleden met glitters en wat overgebleven fruit. Maak het zo gek en feestelijk!
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Appelkruimeltaart
Gehaktbrood maken: Recept voor gehaktbrood met spek uit de oven
Blueberry muffins met kruimeltopping
Dit bericht bevat affiliate links.
5 comments
Heerlijk! Maar ik moet nu ff overslaan ?op dieet voor de kinderwens ?
Ziet er heerlijk uit!??????????
Heerlijke taart! Maar het moet al heel gek zijn, wil ik niet overstag gaan voor taart. haha
Wat mooi gedaan! Hij ziet er echt heerlijk uit! ^^
Ziet er echt super lekker uit!
Comments are closed.