Last Updated on 18 oktober 2024 by Marleen
Vandaag delen we weer een makkelijk en lekker recept voor een pan met zelfgemaakte kip kerrie. Dit keer met vadouvan kruiden, verse gember, kokosmelk en sereh. Een heerlijk gerecht zonder gebruik van dure pakjes en zakjes. Eetsmakelijk!
Als je online zoekt naar een recept voor kip kerrie dan kom je heel veel verschillende soorten tegen. Dit komt alleen al omdat er heel veel soorten kerrie zijn. Met de Hindoestaanse masala kruiden maak je een Hindoestaanse/Surinaamse kip kerrie (ook wel bekend van de toko). Klik hier voor het recept voor kip kerrie met masala kruiden
In dit recept gebruik ik de vadouvan kruiden van Van Beekum Specerijen. Een pittige kerriemelange waarmee je perfect een heerlijke kip kerrie zonder pakjes en zakjes van kunt maken. Door het gebruik van kokosmelk wordt het gerecht extra romig van smaak en blijft de kip lekker mals en sappig.
Verse gember kun je tegenwoordig wel bij de supermarkt vinden, sereh is vaak te koop bij de toko of groentenboer. Wij serveerden er basmatirijst bij en wat zelfgemaakte zoetzure komkommertjes.
Ingredienten kip kerrie met boontjes
- 400gr. Kipfilet of kippendijen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 300gr. Sperziebonen
- 1 kippenbouillonblokje
- 125gr. Tauge
- 1 blikje kokosmelk (400ml)
- 3 teentjes knoflook
- 1 stuk verse gember van ongeveer 2-3 centimeter
- 1 stengel sereh
- 2.5 eetlepel vadouvan kruiden (of een andere kerriesoort)
- Olijfolie
Bereidingswijze kip kerrie met boontjes
Snijd de kip in stukken van ongeveer 1-2 centimeter en marineer met 1 theelepel vadouvan kruiden en een klein beetje olijfolie. Het lekkerste is om de kip minimaal een uur te marineren in de koelkast.
Snijd de ui en paprika fijn en verhit ondertussen in een wok of grote pan een scheut olijfolie. Fruit hierin op een laag vuurtje de ui en paprika aan. Na ongeveer 5-10 minuten voeg je de kipfilet erbij en bak je dit kort mee op middelhoog vuur. Als de kip rondom aangebakken is voeg je de tomaat, gember en knoflook erbij en ongeveer 1.5 theelepel vadouvan kruiden erbij. Bak een paar minuutjes mee op een laag vuurtje.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Zet een pan met ongeveer 1.5 liter water op het vuur en breng het aan de kook samen met het bouillonblokje en de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar. Giet de speziebonen af en zet apart
Verwijder de schil van de gember en snijd de gember fijn, hak vervolgens de knoflook in kleine stukjes en kneus de sereh (hierdoor komen alle smaken goed vrij) en draai er een knoop in.
Voeg nu de kokosmelk en de sereh erbij en roer alles goed door elkaar. Laat het ongeveer een uurtje sudderen op een laag vuurtje. Voeg 10 minuten voor het serveren de sperziebonen erbij en de tauge.
Eetsmakelijk!
2 comments
Dat ziet er heerlijk uit!
Vadouvan kende ik nog niet! Binnenkort maar eens in huis halen, want het klinkt erg lekker. Wokgerechten doen het bij ons thuis ook altijd goed: snel, gemakkelijk en lekker!
Comments are closed.