Last Updated on 19 december 2023 by Marleen
In de supermarkt zijn veel dure pakjes en zakjes te vinden waarmee je kip kerrie kunt maken. Maar het is veel lekkerder en onwijs simpel om dit zelf te maken, zonder de overbodige kant-en-klare mixzakjes. Dankzij de masala kruiden lijkt de smaak veel op het bekende ‘broodje kip kerrie’. Door het toevoegen van kokosmelk krijg je een extra romige kip kerrie zonder pakjes en zakjes. Eetsmakelijk!
Ook dit is weer een gerecht wat absoluut in de categorie comfort food valt. Lekker met witte rijst, Surinaamse bami of gebakken rijst. Wij houden wel van een beetje pit, dus wij hebben de hele peper erin verwerkt. Wil je het minder pittig? Verwijder dan de zaadjes.
De maggiblokjes en kruiden koop ik altijd bij de toko. Een bezoekje aan deze exotische winkels vind ik altijd een groot feest. Lekker snuffelen tussen de kruiden en onbekende ingrediënten voor een heerlijk maaltje. Kies voor goed vlees en ga voor kippendijen in plaats van kipfilet. Het vlees is veel malser en perfect om te stoven.
Ingrediënten kip kerrie zonder pakjes en zakjes
- 1 kilo kippendijen
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 8 teentjes knoflook
- 2 uien
- 4 eetlepels masala kruiden
- 1 rode peper
- 2 tomaten
- 3 kleine maggiblokjes
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- Snuf zout en peper
- 1 blikje kokosmelk (250ml)
Bereidingswijze kip kerrie zonder pakjes en zakjes
Snijd de kippendijfilet in stukken en kruid met wat zout en peper. Snijd vervolgens de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. De rode peper kun je ook alvast fijnsnijden. De tomaten snijd je in vieren en vervolgens verwijder je het vruchtvlees. Snijd de partjes in kleine blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan of andere pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui op middelhoog vuur en voeg na ongeveer 5 minuten de knoflook toe. Bak de knoflook kort mee en voeg nu de tomatenblokjes, maggiblokjes, rode peper, gemberpoeder en masala toe. Bak het mengsel op middelhoog vuur en roer het regelmatig om zodat het niet aanbakt. Is het mengsel nog te droog? Voeg dan nog een beetje zonnebloemolie toe.
Na ongeveer vijf minuten kun je de kip erbij doen. Na ongeveer vijf minuten doe je de kokosmelk in de pan en roer je de kip kerrie goed door. Schraap ook goed over de bodem zodat alle smaken kunnen intrekken. Laat de kip kerrie op een laag vuurtje minimaal een uurtje sudderen.
Voor het lekkerste resultaat kun je de kip kerrie zonder pakjes en zakjes het beste een dag van te voren maken zodat de smaken goed in kunnen trekken. Wij maken altijd een extra grote pan zodat we nog een portie kunnen invriezen.
Eetsmakelijk!
Wat is jouw favoriete recept voor kip kerrie?
Dit artikel kan affiliate links bevatten.
10 comments
Lekker! Moet je nagaan hoe makkelijk het is om met een paar ingrediënten dit gerecht te maken. Zelf probeer ik ook zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes te koken
Njammie!
Heerlijk!! Deze gaan we binnenkort proberen thuis!
Ik vind alleen de koriander niet terug in het recept.
Heerlijk net gemaakt ,komt nu ook in mijn kookboekje te staan,heb wel tauge ,champions en paprika toegevoegd en wat meer pepers 😉
Nu al een paar keer gemaakt, en moet het blijven maken. Echt zo lekker. Bij de ingrediënten staat korianderpoeder maar in het recept niet waar het toegevoegd moet worden. Neem dat het bij de gemberpoeder moet.
Echt een succes recept.
Dank je wel! Wat een mooi compliment :-). Klopt, je voegt het inderdaad tegelijk met het gemberpoeder toe.
Ik ga ‘m zo ook maar weer eens maken, in de slowcooker en bijna aan het einde voeg ik nog aardig wat verse groenten toe.
Het is een heerlijk recept, dank je wel!
Trouwens veel leuke recepten hier.
Lekker recept. Zonder pakjes en zakjes is door de toevoeging van de Maggie blokjes niet helemaal waar. Altijd oppassen met de E621. 😉
Probeer Mr.Badhu Surinaamse kant-en-klare kruidenpasta’s. Eenvoudig te maken en smaken heerlijk!
Comments are closed.