Last Updated on 10 januari 2021 by Jonna
Geen zin om uren in de keuken te staan? Of heb je trek in een snelle hap? Een broodje kip shoarma met zelfgemaakte knoflooksaus is wat ons betreft altijd een goed idee. Daarom delen we het recept voor deze super lekker broodjes met kip shoarma zonder pakjes en zakjes en een frisse knoflooksaus op basis van Griekse yoghurt. Eetsmakelijk!
Broodje kipshoarma, lekker als lunch of als hoofdgerecht!
In dit recept maken wij de kip shoarma van kipfilet, maar het is ook lekker met lamsvlees of kippendijen. Maar net waar je zelf zin in hebt. Als je een dubbele portie van de kruidenmix maakt dan heb je alvast een voorraad voor de volgende keer.
Meestal is een broodje shoarma niet zo goed voor de lijn, maar deze variant is gemaakt van kipfilet en met een heerlijke knoflooksaus op basis van Griekse yoghurt. Geen zin in pita broodjes? Serveer de kip shoarma op een stuk Turks brood, stokbrood of met wat rijst en een salade.
Bij ons bij de Turkse bakker heb ik kleine Turkse broodjes gekocht om de kip shoarma op te serveren, super lekker!
Het is onwijs makkelijk om zelf kruidenmixen te maken, zoals bijvoorbeeld deze shoarma kruiden. Verdubbel het recept en bewaar de overige kruiden in een afgesloten kruidenpotje. Dan heb je altijd een kruidenmix in huis om zelf een portie kip shoarma te maken.
Ingrediënten broodje kip shoarma zonder pakjes en zakjes (ongeveer 4 personen)
- 800gr. kipfilet
- Pitabroodjes of Turks brood
- 3 bosuitjes
- 2 rode paprika’s
- 1 zakje sla
- Voor de kruidenmix
- 1 theelepel kaneel
- 0.5 theelepel cayenne peper
- 1.5 theelepel kerrie
- 2 theelepels komijn
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel zout
Voor de knoflooksaus
- 2 teentjes knoflook
- 8 flinke eetlepels Griekse yoghurt (geen light versie)
- Flinke hand bieslook
- Flinke hand peterselie
- Eetlepel olijfolie
- 1 – 1.5 theelepel komijn
- 0.5 – 1 theelepel kaneel
- Snufje zout
- Snufje peper
- Sap van een halve citroen
Bereidingswijze broodje shoarma
1. Maak de kipfilet schoon en snijd in reepjes of stukjes.
2. Meng alle gedroogde kruiden goed door elkaar in een bakje en marineer de kip met de kruiden. Nu heb je kip shoarma zelf gemaakt. Hoe simpel is dat?
3. Laat de kruiden even intrekken en maak ondertussen de knoflooksaus, klik hier voor het recept.
4. Snijd de paprika in reepjes en snijd de bosui in ringetjes.
5. Verhit in een koekenpan of wok een scheutje olijfolie en bak hierin de kip shoarma gaar op middelhoog vuur.
6. Beleg de broodjes met een eetlepel knoflooksaus, een handje sla, kip shoarma, een lepeltje knoflooksaus en garneer met wat bosui.
Maak een dubbele portie van het vlees, en bewaar het in de vriezer. Zo heb je altijd een snelle maaltijd in huis als je geen zin hebt om te koken 😉
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Dit bericht bevat affiliate links.