Last Updated on 25 januari 2021 by Jonna
Kipburgers zijn super simpel om zelf te maken. Lekker voor op de barbecue of op een broodje met een plak kaas, mayo en wat rucola sla. Deze kipburgers zijn gemaakt met pesto, dus extra lekker van smaak.
Met het kruiden van je gehakt kun je alle kanten op. Dit keer koos ik ervoor om wat zelfgemaakte pesto en Parmezaanse kaas te verwerken in het gehakt. En dit was een groot succes, want dit is nu ons favoriete kipburgers recept geworden.
Je kunt de burgers het beste een paar uur van te voren bereiden zodat ze beter in vorm blijven tijdens het bakken. Bak deze kipburgers met pesto op de barbecue, op de grillplaat of in de koekenpan.
Met een hamburgerpers heb je de kipburgers zo gemaakt, zoals bijvoorbeeld deze pers. Ook ideaal voor als je een keer gevulde burgers wilt maken met bijvoorbeeld kaas of ei.
Helaas hadden we geen foto van de zelfgemaakte kipburgers omdat ze super snel op waren. Volgende keer maken we een dubbele portie
Ingrediënten voor vier kipburgers met pesto
- 400gr. Kipgehakt
- Kleine ui
- 2 Eetlepels pesto
- 2.5 Eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- Snufje zout
- Snufje peper
- ½ Ei
- Paneermeel
Bereidingswijze kipburgers met pesto en parmezaanse kaas
- Snipper de ui fijn. Meng het kipgehakt met de ui, pesto, Parmezaanse kaas, zout, peper, ½ ei en 1 eetlepel paneermeel.
- Als het mengsel nog te nat is voeg je nog een eetlepel paneermeel toe.
- Verdeel het gehaktmengsel in vier porties en maak er hamburgers van.
- Bak de kipburgers gaar in een koekenpan of lekker op de barbecue. Zorg dat de barbecue goed heet is als je de burgers erop legt. In de koekenpan bak je de burgers ongeveer in 10-15 minuten gaar.
- Serveer op een broodje met wat zelfgemaakte pesto mayonaise (meng een eetlepel pesto met 2 eetlepels mayonaise), zongedroogde tomaatjes, basilicum, spinazie, mozzarella of een flinke plak cheddarkaas.
Variaties/tips:
- Het lekkerst is om verse pesto te gebruiken maar je kunt ook een bakje verse pesto bij de supermarkt kopen voor deze kipburgers.
- Ik geef de voorkeur aan verse Parmezaanse kaas.
- De lekkerste combinatie is om de burger op een broodje te serveren met pestomayonaise, rucola en zongedroogde tomaatjes.
- Maak de hamburgers een paar uur van te voren, breng ze in vorm met een hamburgerpers en laat een paar uur in de koelkast staan. De burger valt nu minder snel uit elkaar.
- Draai de burger niet te snel om in de koekenpan of op de barbecue, zo voorkom je dat ie uit elkaar valt of aan het rooster plakt.
Een makkelijk recept om zelf smaakvolle hamburgers in een handomdraai op tafel te toveren.
Nog meer lekkere recepten
Gehaktbal met jus en uitjes – naar Hollands recept!
Salsa recept – Mexicaanse stijl met tomaat, ui en limoen
De Curly girl methode: complete & makkelijke uitleg en stappenplan zodat je snel kunt beginnen!
Dit bericht bevat affiliate links
10 comments
Oeh ook al zo lekker! Het is ook mooi bbq weer deze week!
Heerlijk! Ik hoop je vandaag te zien op de Fancy Friday linkup!
Nee, echt nog nooit! En ik wist ook niet eens dat er zoiets bestond als kippengehakt! Weer wat geleerd.
Mmm, ik ben dol op pesto. Ik vind alleen nooit snel kipgehakt in de winkels. Toch vind ik dit enorm lekker. Maar eens beter op zoek gaan. Deze sla ik op!
Ik vind pesto heerlijk! Recept ziet er goed uit.
Oeh het ziet er ontzettend lekker uit & makkelijk te maken. Mijn vriend zal erg blij worden als ik deze klaarmaak haha
Bedankt voor het recept! Dit zal ook de liefde van mijn man weer stillen! Tja want ik heb worstjes op mijn borstjes, spruitjes op mijn kuitjes en op mijn hoofd een haantje uit de gril! (Hihihi gouwe ouwe)
In ieder geval is dit ook fijn voor mijn sport training! Veel eiwitten en mager.
Ik heb nog nooit zelf kipburgers gemaakt, maar het klinkt erg lekker! Ik denk dat ik het een keer ga proberen.
Wat apart… ik heb nooit kipgehakt gezien in de winkel.. klinkt goed en pesto is ook zo lekker! Hier maken zij het altijd zelf, jammie!
Oh, klinkt heerlijk!
Comments are closed.