Last Updated on 14 januari 2021 by Jonna
Vis op de barbecue is altijd een goed idee. Dit keer gingen wij aan de slag met een grote zak garnalen en een heerlijke licht pittige marinade van rode peper en knoflook om deze heerlijke garnalenspiesjes op tafel te toveren. Gril deze heerlijke spiesjes op de barbecue, in de koekenpan of in de oven en je hebt binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel staan.
Knoflook garnalen – het recept
Mij kun je midden in de nacht wakker maken voor een portie verse knoflook garnalen. En helemaal in combinatie met deze pittige marinade. Het heeft iets weg van een piri piri saus, maar net even wat anders en met extra veel knoflook.
Door de combinatie van garnalen en ontbijtspek heb je een perfecte bite. Het lekkerste is om de garnalen al een paar uur van te voren te marineren, zo kan de smaak het beste intrekken.
Garnalen marineren met knoflook en paprikapoeder
En vergeet niet om je sateprikkers even te laten weten in lauwwarm water, zo voorkom je dat de garnalen en het spek blijft plakken. Met dit recept bewijzen wij maar weer dat het helemaal niet ingewikkeld is om zelf een smaakvolle marinade te maken, zoals bijvoorbeeld voor deze knoflookgarnalen.
Het lekkerste is om de knoflook garnalen al een paar uur van te voren te marineren, zo kan de smaak het beste intrekken. Vergeet niet om je sateprikkers even te laten weken in lauwwarm water, zo voorkom je dat de garnalen en het spek blijft plakken aan de prikker.
Je kunt er ook voor kiezen, net als ik, om eenmalig in wat duurzamere prikkers te investeren. Deze sateprikkers kun je makkelijk hergebruiken en ze zijn heel makkelijk schoon te maken.
Ingrediënten knoflook garnalen op een spiesje
- 400gr. Grote garnalen
- 150gr. Ontbijtspek (in lange plakjes)
- Sateprikkers
- Olijfolie
- Bol knoflook
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Snuf peper
- Snuf zout
- 1 rode peper
Bereidingswijze garnalenspiesjes met knoflookmarinade
- Hak de knoflook fijn en de rode peper, verwijder eventueel de zaadlijsten als je het niet te pittig wilt maken.
- Doe een paar eetlepels olijfolie in een schaaltje en meng dit met de gerookte paprikapoeder, paprikapoeder, snuf zout en peper, knoflook en rode peper.
- Meng de garnalen met de marinade en laat het in de koelkast minimaal een paar uur marineren. Zodat de smaak goed kan intrekken en je echte knoflook garnalen krijgt met een intense smaak.
- Laat de sateprikkers weken in een glas met lauwwarm water of gebruik herbruikbare sateprikkers zoals deze.
- Snijd de plakjes spek door de midden en begin met de spiesjes maken. Start met een garnaal of twee, dan een plakje spek dubbelvouwen en aan het stokje rijgen en vervolgens weer een paar garnalen en een plakje spek.
- Bak de garnalenspiesjes met spek op de barbecue gaar in een paar minuten aan elke kant en keer de spiesjes regelmatig om. Garnalen worden al snel te gaar, dus bak ze echt maar 2 minuten aan elke kant en check of ze gaar zijn.
Deze knoflook garnalen smaken ook lekker met deze zelfgemaakte barbecuesaus of deze knoflooksaus.
Eetsmakelijk!
Meer kookinspiratie nodig? Lees dan een van deze recepten:
Dit artikel bevat afilliate links.