Wist je dat het super simpel is om zelf krokante kip te maken? Met een paar ingrediënten maak jij de allerlekkerste kip! Je kunt ervoor kiezen om er kipnuggets van te maken of kip schnitzels. Ook lekker in een wrap, pokebowl of bij een salade of pasta. Eetsmakelijk!
In dit recept heb ik ervoor gekozen om kipfilet te gebruiken. Maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om kippendijen te gebruiken in plaats van kipfilet. Kipfilet wordt al snel wat droger (tip, koop kwaliteit kipfilet bij een goede slager), kippendijen blijven malser.
Recept krokante kip
Wat ons betreft is krokante kip (crunchy chicken) het absolute comfortfood gerecht! Valt bij bijna iedereen in de smaak en het is super makkelijk om zelf te maken. Met dit recept steel jij de show tijdens het avondeten.
Je kunt de krokante kip bereiden in een airfryer of in een pan met een laagje olie. Ook de oven is een optie. Deze crunchy chicken is ook lekker om te serveren op een wrap met sla, tomaat en honing mosterdsaus. Oftewel, met dit recept kun je alle kanten op. Valt ook in de smaak bij het jongere publiek.
Kip bakken in de airfryer
Onze airfryer is helaas onverwachts stuk gegaan, dus we hebben maar direct een nieuwe besteld. Een van het merk Russel Hobbs. Vooral het design sprak mij erg aan en het product krijgt goede reviews. Helaas was de airfryer nog niet op tijd binnen om mijn krokante kip in te bereiden. Dus ik heb ervoor gekozen om de kip te bakken in olie in de pan.

Krokante kip uit de airfryer of pan
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 1 ei
- 100 gram panko
- 4 eetlepels bloem
- snuf peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
Instructies
- Maak de kipfilet schoon en verwijder zeentjes en dergelijke. Dep de kip droog. Zorg dat de kipfilets die je gaat paneren in gelijke porties worden verdeeld. Zo zorg je voor een gelijkmatige garing van de kipfilets. Of maak er bites van, snijd hiervoor de kipfilet in kleinere stukken.
- Doe de ei in een diep bord en klop los. Pak nog een bord, doe hierin de bloem met de kruiden en een snuf peper en zout en meng door elkaar. Vervolgens pak je het laatste bord waarin je de panko doet. Nu kan het paneren gaan beginnen! Haal de kipfilet eerst door de bloem, dan door het eimengsel en als laatste door de panko (je kunt panko ook vervangen door paneermeel).
- AIRFRYER verwarm de airfryer voor op 200 graden. Plaats de schnitzels in de mand en bak gaar in ongeveer 10 – 15 minuten. Keer halverwege om.
- PAN frituur de kip in een laagje (zonnebloem) olie in eenpan. Bak de kipfilets ongeveer 3 minuten aan elke kant goudbruin. Laat de kipfilets uitlekken op een stukje keukenpapier en de krokante kip is klaar om te serveren.
- Extra serveertip: rasp er Parmezaanse kaas overheen voordatje de krokante kip serveert met wat fijngesneden verse kruiden.
Nog meer lekkere recepten:
*Dit bericht kan affiliate links bevatten