Last Updated on 13 december 2020 by Jonna
Wij zijn gek op pasta en dan het liefst zelfgemaakte lasagne zonder pakjes en zakjes. Vandaag deel ik het recept voor lasagne met kip, roomsaus en Parmezaanse kaas. Deze ovenschotel is erg machtig maar oh zo lekker. Serveer er een frisse salade bij met een dressing van balsamico en een stokbroodje en je hebt de perfecte maaltijd.
Lasagne met kip en roomsaus, heerlijk comfortfood!
Pastadeeg zelf maken is niet aan mij besteed. De pastamachine heb ik een jaar geleden de deur uit gedaan. Tegenwoordig is de verse pasta in veel winkels verkrijgbaar. Ik gebruik in dit recept voor lasagne met kip en een tomaten-roomsaus de verse lasagnebladen van de Albert Heijn.
Het leuke aan lasagne is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo hebben we al eens het recept gedeeld voor lasagne met spitskool en het basisrecept voor lasagne.
Gebruik een ovenschaal met deksel zodat je de restjes kunt bewaren in de koelkast of in de vriezer. Deze lasagne met kip smaakt de volgende dag nog lekkerder!
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 400gr. kipfilet
- 200gr. Parmezaanse kaas
- 250ml. crème fraiche
- 350ml. Heinz tomaten frito
- 1 courgette
- 1-2 eetlepels tijm
- Snufje zout
- Snufje peper
- Sap van een citroen
- 2 beschuitjes
- 1 pakje verse lasagnebladen AH
- 2 uien
- 350gr. champignons
- Olijfolie
- Paprikapoeder
- 4 teentjes knoflook
Bereidingswijze lasagne met kip, roomsaus en Parmezaanse kaas
- Snipper de ui fijn en snijd de champignons en de courgette in stukjes. Pers de knoflookteentjes uit of snijd in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel het over twee bakjes. 1 bakje is voor door de saus en het andere bakje is voor over de kip.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui samen met champignons en voeg na een paar minuten de knoflook toe samen met de in blokjes gesneden tomaten. Laat het vijf minuten op middelhoog vuur bakken en schep het mengsel regelmatig om. Draai het vuur laag.
- Voeg nu de tomaten frito toe samen met de tijm, een snufje peper en zout toe. Vervolgens voeg je de crème fraiche toe aan het geheel en het sap van een halve citroen. Laat een paar minuten zacht pruttelen op laag vuur. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe. Nu heb je de basis voor je lasagne met kip.
- Snijd de kipfilet in grote stukken en kruid met paprikapoeder, peper en zout. Bak kort aan in een koekenpan.
- Nu is het tijd om de lasagne op te gaan bouwen. Pak een ovenschaal en begin met een laagje saus, dan een laagje lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal totdat de saus op is.
- Als laatste leg je de stukken kip op de lasagne. Bestrooi met een fijn gemalen beschuitje en de rest van de Parmezaanse kaas.
- Bereid de lasagne met kip in de oven op 180 graden. Na ongeveer 25-35 minuten is de lasagne klaar.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Pasta Boursin Cuisine
Kip shoarma zonder pakjes en zakjes
Aardappelgratin met ui en verse kruiden
Griekse moussaka zonder pakjes en zakjes
Dit bericht bevat affiliate links
6 comments
Ben benieuwd hoe-ie smaakt. Gebruik echt altijd gehakt, maar kip is natuurlijk ‘gezonder’. Ik ga ‘m ergens volgende week maken.
Ohhh lekkerrrrr. Ik ben gek op lasagna!
Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik het alleen maak met zo’n doos van Knorr. Maar met dit recept kan ik mijn leven beteren!
Was heerlijk, de courgette heb ik maar tegelijk met de champignons gebakken. In het recept kon ik het niet terug vinden, hihi. In plaats van zout en peper heb ik bouillon poeder gebruikt. Ik ga jet vast en zeker nog een keer maken!
Hij is onze favoriet !!!
Wat leuk om te horen Paul! 🙂
Comments are closed.