Last Updated on 14 december 2020 by Marleen
De loempia is een van mijn favoriete snacks bij de wok of een Chinees restaurant. Maar wist je dat je dit heerlijke hapje gemakkelijk zelf kunt maken? Vandaag delen wij het recept voor zelfgemaakte loempia’s met hoisin saus. Met kip, prei, paprika, bosui en taugé. Deze loempia’s kun je bereiden in de frituur of in de Airfryer.
Lekker bij de borrel, als snack of bij het avondeten.
Een aantal maanden geleden was ik op de heropening van het Holland Casino in Rotterdam. Tijdens dit event werden er springrolls geserveerd gevuld met eend en hoisin saus. Wat was dat een geweldige combinatie aan smaken. Een paar weken later besloot ik om voor het eerst zelfgemaakte loempia’s te maken.
De Toko mis ik toch wel het meest in de Hoeksche Waard. Na een bezoek aan vier verschillende winkels ben ik uiteindelijk geslaagd bij de Jumbo voor een potje hoisin saus en loempiavellen uit de diepvries.
Ingrediënten zelfgemaakte loempia’s met hoisin saus
Ongeveer 8 stuks
- 2 kipfilets
- 1 kleine prei
- 1 grote rode paprika
- 3 bosuitjes
- 1.5 handje tauge
- 2 eetlepels hoisin saus
- ½ kippenbouillonblokje
- 16 loempiavellen
- Eiwit van 1 ei
Bereidingswijze loempia’s met hoisin saus
Snijd de prei in ringen en spoel af onder de kraan. Vervolgens snijd je de rode paprika in stukjes. Zet een pan met water op het vuur. Zodra het water kookt voeg je de prei en de paprika toe. Laat ongeveer 2-3 minuten koken en giet de groente af. Laat de prei en paprika goed uitlekken.
Maak de bosuitjes schoon en snijd in dunne ringetjes. Hierna maak je de kipfilet schoon en bakje deze in een scheutje olie. Zodra de kip gaar is (ongeveer 10 minuten) trek je deze uit elkaar (gaat het makkelijkst met 2 vorken). Of snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Meng de kip, prei, paprika, bosui, een half kippenbouillonblokje (fijngemaakt), de taugé en twee eetlepels hoisin saus. Haal de loempiavellen uit de verpakking en leg deze op een bord.
De loempiavellen moeten ontdooid zijn als je ermee gaat werken (duurt ongeveer een half uurtje). Haal deze dus tijdig uit de vriezer.
Nu kun je begin met het rollen van de lekkerste loempia’s met hoisin saus ooit!
Leg twee loempiavellen over elkaar heen in de vorm van een ruit (zie foto’s hieronder). Schep ongeveer 1.5 eetlepel vulling aan de bovenkant van het midden.
Rol de bovenste punt over het mengsel naar beneden.
Vervolgens vouw je de zijkanten naar binnen.
Bestrijk nu de onderkant van het deeg en de bovenkant met een beetje eiwit (ik gebruik hiervoor een kwastje).
Rol de loempia nu op en leg op een bord. Herhaal totdat het mengsel op is.
Frituur de loempia’s in ongeveer 5-7 minuten krokant en goudbruin in de frituurpan. Of bak de loempia’s in de Airfryer op 180 graden voor ongeveer 8 – 9 minuten.
Serveer de loempia’s met hoisin saus met een sojasaus of een chilisaus.
De loempia’s kun je prima in de vriezer bewaren. Dus maak een flinke portie, zo heb je altijd een lekkere snack of maaltijd in huis.
Eetsmakelijk!
Heb jij weleens zelf loempia’s gemaakt?
8 comments
Wat een fijne handleiding. Wist niet dat het zo eenvoudig is om loempia’s te maken.
Heb echt nog nooit zelf loempia’s gemaakt. Maar vind ze wel echt heerlijk. Met deze duidelijke beschrijving moet dat maar eens gebeuren denken ik!
Ik heb nog nooit zelf loempia’s gemaakt, maar ik vind ze super lekker, dus ik moet me er toch eens gaan wagen denk ik! Ik ga wel voor een vegetarische variant denk ik, want ik eet zo’n 4/5 dagen in de week geen vlees meer. Maar dit recept is makkelijk genoeg aangepast natuurlijk!
Ook lekker met tofu of de kip vervangen door noedels of peultjes en wortel
Oh ik ben zó gek op loempia’s. Dit klinkt ook weer geweldig!
Oooh, ik ben echt dol op loempias dus misschien moet ik ze toch maar eens zelf gaan beginnen maken… Want deze lijken me overheerlijk!
Ziet er heerlijk uit!??????
ooo lekker zeg!
Comments are closed.