Last Updated on 2 oktober 2024 by Marleen
We love comfortfood! En wat ons betreft hoort bij een comfortfood recept een overdosis aan kaas. Vandaag delen we een makkelijk recept om een flinke schaal mac and cheese te maken. Een machtig gerecht met een flinke portie kaas. En het fijne is, dit recept is ook perfect als je nog wat kliekjes kaas in de koelkast hebt liggen. Benieuwd naar het recept? Klik dan snel verder.
Mac and Cheese maken!
In Amerika wordt het in de meeste restaurants geserveerd als bijgerecht, mac and cheese. Vooral in de barbecue restaurants hebben wij genoten van de overdadige porties mac and cheese. Vaak koos ik dan voor een broodje pulled pork met coleslaw en wat macaroni met kaas. Heerlijk! En absoluut niet moeilijk om zelf te maken.
Je kunt de mac and cheese pimpen met uitgebakken spekjes, blokjes ham of gerookte kip.
Ingrediënten mac and cheese
- 500gr. Macaroni of andere pasta naar keuze
- 110gr. Boter
- 60gr. Bloem
- 900ml. Melk
- 350gr. Cheddarkaas (geraspt of zelf in blokjes snijden)
- 175gr. Belegen kaas
- 175gr. Oude kaas
- 75gr. Panko of paneermeel
- Snuf zout
- Snuf (citroen)peper
- 1 kippenbouillonblokje
Bereidingswijze mac and cheese
- Kook als eerste de macaroni beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Voeg aan het water het bouillonblokje toe.
- Laat de boter in een ruime pan smelten op een laag vuurtje. Zodra de boter gesmolten is doe je de bloem er bij en laat je het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes bakken op een middellaag vuurtje. Blijf het goed omscheppen zodat het niet kan aanbranden.
- Voeg vervolgens de melk er beetje bij beetje bij. Begin met een klein scheutje melk. Blijf roeren met een garde of pollepel totdat er een dikke saus ontstaat.
- Nu kun je het vuur uitdraaien en de oude kaas, jonge kaas en cheddarkaas erdoorheen roeren totdat alle kaas gesmolten is. Maak af met een snufje peper en zout en eventueel een klein snufje nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de kaassaus met de macaroni en giet het mengsel in een ovenschaal.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de panko hierin goudbruin. Blijf omscheppen, het is in een paar minuten al goudbruin en klaar. Verdeel de panko over de mac and cheese en bak in ongeveer 20-30 minuten in de oven
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Zoete aardappelstamppot met sperziebonen en roomkaas
Snickers Fudge met pindakaas en noten
Fajitas met kip, paprika en rode ui
Tonijnsalade van de La Place
Appel yoghurt muffins
Garnalenspiesjes met spek
1 comment
[…] American mac and cheese – RECEPT – Burgertrutjes […]
Comments are closed.