Een grote pan macaroni is zo gemaakt. Vergeet de dure kruidenmixen. Met dit recept maak je de lekkerste macaroni zonder pakjes en zakjes. Lekker om de volgende dag op te bakken (als je over hebt) met een gebakken ei op je macaroni.
Macaroni, een van onze favoriete pastagerechten!
Met dit recept maak je een flinke pan vol met lekkere macaroni. Perfect als je een feestje hebt of als je voor 2 dagen wilt koken.
Uiteraard kun je ook prima een portie invriezen, doe dit wel in een geschikt bakje, zoals deze bijvoorbeeld.
Deze macaroni is lekker snel klaar, je kunt het vooraf bereiden en het is een voedzame maaltijd. Bak er een paar eitjes bij en serveer met geraspte kaas. Wij bakken de macaroni een dag later altijd op. Geen zin/tijd om alle groente te snijden? Kies dan voor een kant-en-klaar pakket in de super.
Ingrediënten
- 2 preien
- 3 uien
- 4 tomaten
- 3 paprika’s
- 400gr. Champignons
- 1 courgette
- 4 teentjes knoflook
- 2 kleine bllikjes tomatenpuree
- 400gr. gehakt
- 1.5 eetlepel paprikapoeder
- 1.5 eetlepel tijm
- 1 eetlepel ketjap manis
- 600gr. macaroni
Bereidingswijze macaroni zonder pakjes en zakjes
- Snipper de uien fijn, snijd de prei in ringen, snijd de champignons in stukjes en snijd de courgette fijn. De paprika’s kun je ook in blokjes snijden net als de tomaten.
- Rul het gehakt in een koekenpan en zodra het gehakt gaar is voeg je de ui toe samen met de prei en de paprika.
- Bak 5 minuten aan en voeg nu de courgette toe. Laat ongeveer tien minuten bakken op middelhoog vuur en voeg nu de tomaten toe. Roer goed door en doe nu ook de tomatenpuree bij het gehaktmengsel samen met de knoflook, snufje peper en zout en de tijm en paprikapoeder.
- Kook intussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de saus op middelhoog vuur gaar worden, voeg nu een eetlepel ketjap manis toe. Dit zorgt ervoor dat het gerecht niet te zuur wordt (tomatenpuree kan nog weleens zuur smaken).
- Proef de saus en breng, indien nodig, nog extra op smaak met paprikapoeder, tijm, peper of zout.
- Giet de macaroni af en meng samen met de saus.
Eetsmakelijk!
Nog meer interessante artikelen om te lezen:
Met permanent krullen toch gezonde krullen? Het kan!
Top 10 gezelschapsspellen voor 2 (voor jong en oud)
Spitskool lasagne met gehakt (weer eens iets anders!)
Pasta Boursin Cuisine met spekjes, spinazie, champignons en kaas
Dit artikel kan affiliate links bevatten.
9 comments
Lekker veel groenten <3 Het is zoveel makkelijker en goedkoper zonder die vieze zakjes 🙂
Heerlijk! Ben het helemaal met Bonsje eens!
Ik maakte het vroeger altijd zonder zakjes maar mijn wederhelft vindt het niks. Maar met ketjap klinkt wel als een goeie toevoeging.
Wij maken altijd onze pastasaus zelf, heerlijk vind ik dat! Courgette en paprika en tomaat vind ik het lekkerst in een saus, maar champignons vind ik ook ontzettend lekker. Leuk dat jij ook zelf je pastasaus maakt! Malou x
Eigenlijk houd ik niet zo van macaroni, waarschijnlijk omdat ik het maak met zakjes en pakjes. Dit klinkt namelijk wel erg lekker!
Dankjewel voor het delen!
Lekker hoor?????
Maandag avond een hele pan vol gemaakt. Deel in de diepvries gedaan en de rest dinsdag gegeten. Heerlijk, goed van smaak.
Ik kende jullie site nog niet, maar ga zeker vaker een recept proberen. Top