Last Updated on 3 oktober 2024 by Jonna
Een grote pan macaroni is zo gemaakt. Vergeet de dure kruidenmixen. Met dit recept maak je de lekkerste macaroni zonder pakjes en zakjes. Lekker om de volgende dag op te bakken (als je over hebt) met een gebakken ei op je macaroni.
Macaroni, een van onze favoriete pastagerechten!
Met dit recept maak je een flinke pan vol met lekkere macaroni. Perfect als je een feestje hebt of als je voor 2 dagen wilt koken. Dit recept is dus ook perfect geschikt om te meal preppen. En deze heerlijke macaroni kun je ook meenemen als lunch.
Uiteraard kun je ook prima een portie invriezen, doe dit wel in een geschikt bakje, zoals deze bijvoorbeeld. Zelf heb ik vorig jaar geïnvesteerd in goede, afsluitbare bakjes die ook geschikt zijn voor de vaatwasser en de magnetron.
Dit recept voor macaroni zonder pakjes en zakjes is lekker snel klaar, je kunt het vooraf bereiden en het is een voedzame maaltijd. Bak er een paar eitjes bij en serveer met geraspte kaas. Wij bakken dit gerecht een dag later altijd op. Standaard met een gebakken eitje erbij en wat augurk. Geen zin/tijd om alle groente te snijden? Kies dan voor een kant-en-klaar pakket in de super.
Of investeer eenmalig in een food processor zodat je snel alle groente kunt voorbereiden en fijnsnijden. Een ander voordeel is ook dat het een stuk sneller is, makkelijk in gebruik, minder rommel en de groente wordt precies zo fijngesneden zoals je zelf wilt. Dit is mijn favoriete apparaat, lekker budgetproof ook!
Pasta zonder pakjes en zakjes
Tsja, als je het aan een echte Italiaan vraagt dan is dit absoluut geen pastarecept dat je in Italië kunt vinden. Maar dit Hollandse macaronirecept wordt in Nederland regelmatig gemaakt. Vaak met een kant-en-klaar pakje en zakje maar dat is helemaal niet nodig. Je maakt deze Hollandse macaroni super makkelijk zelf en het is ook nog eens een gezonde maaltijd vanwege alle groentes die erin zitten.
Er zijn op dit recept veel variaties te vinden. De ene persoon maakt het bijvoorbeeld met smac en de andere weer met spekjes bijvoorbeeld. Ook vegetarisch gehakt is een optie. Oftewel je kunt alle kanten op en veel variaties bedenken om een heerlijke pan met macaroni op tafel te toveren.
Recept macaroni
Ingrediënten
- 500 gr macaroni
- 2 preien
- 500 gr rundergehakt
- 3 paprika's
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 kleine blikjes tomatenpuree (totaal 140gr)
- 1 doosje champignons
- 1 courgette
- 1.5 theelepel paprikapoeder
- 1.5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- half blikje tomatenblokjes of pulp (ongeveer 200gr)
- 1-2 eetlepel ketjap manis
- snuf peper en zout
- geraspte kaas (voor het serveren)
Instructies
- Snipper de uien fijn, snijd de prei in ringen, snijd de champignons in stukjes en snijd de courgette fijn. De paprika's snijd je in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit hierin 5 minuten de uien aan. Doe vervolgens de paprika erbij en bak kort mee. Doe als laatste de champignons, prei, courgette en geperste knoflookteentjes erbij.
- Rul het gehakt gaar in een aparte koekenpan op een middelhoog vuurtje. Laat het gehakt goed aanbakken zodat het een lekkere smaak afgeeft aan de saus.
- Doe nu de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden en paprikapoeder bij de groentes en bak 5 minuten aan op een middelhoog vuur en schep regelmatig om. Doe nu het gerulde gehakt erbij samen met de ketjap manis en het halve blikje tomatenblokjes. Breng op smaak met een snuf peper en zout en laat nog een half uurtje sudderen op een laag pitje. Roer regelmatig.
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en meng samen met de saus. Proef of de macaroni op smaak is en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe.
- Serveer de macaroni met geraspte kaas, een frisse salade en een gebakken ei. Macaroni over? Je kunt het prima een aantal dagen in de koelkast bewaren en opbakken of invriezen.
Wat is jouw favoriete recept om een pan macaroni te maken? Deel hem in de comments hieronder.
Eetsmakelijk!
Nog meer interessante artikelen om te lezen:
- Met permanent krullen toch gezonde krullen? Het kan!
- Top 10 gezelschapsspellen voor 2 (voor jong en oud)
- Spitskool lasagne met gehakt (weer eens iets anders!)
- Pasta Boursin Cuisine met spekjes, spinazie, champignons en kaas
Dit artikel kan affiliate links bevatten.
9 comments
Lekker veel groenten <3 Het is zoveel makkelijker en goedkoper zonder die vieze zakjes 🙂
Heerlijk! Ben het helemaal met Bonsje eens!
Ik maakte het vroeger altijd zonder zakjes maar mijn wederhelft vindt het niks. Maar met ketjap klinkt wel als een goeie toevoeging.
Wij maken altijd onze pastasaus zelf, heerlijk vind ik dat! Courgette en paprika en tomaat vind ik het lekkerst in een saus, maar champignons vind ik ook ontzettend lekker. Leuk dat jij ook zelf je pastasaus maakt! Malou x
Eigenlijk houd ik niet zo van macaroni, waarschijnlijk omdat ik het maak met zakjes en pakjes. Dit klinkt namelijk wel erg lekker!
Dankjewel voor het delen!
Lekker hoor?????
Maandag avond een hele pan vol gemaakt. Deel in de diepvries gedaan en de rest dinsdag gegeten. Heerlijk, goed van smaak.
Ik kende jullie site nog niet, maar ga zeker vaker een recept proberen. Top
Comments are closed.