Last Updated on 7 januari 2021 by Marleen
Houden jullie wel van een voedzame maaltijdsoep? Met dit recept maak je een grote pan zelfgemaakte Mexicaanse bonensoep met kip. Onweerstaanbaar lekker en onwijs voedzaam. Dankzij de diversiteit aan kruiden en de overdosis aan groente heb je een rijk gevulde soep op tafel staan. En dat in minder dan een uurtje. Eetsmakelijk!
De Mexicaanse keuken is toch echt wel een van onze favoriete keukens. Lekker pittig, er worden specerijen zoals komijn en paprikapoeder gebruikt en wij zijn er dol op. Deze Mexicaanse bonensoep zit bomvol vitaminen en het is onwijs simpel om te maken. Een stevige soep waar je veel energie van krijgt.
In dit recept maak ik gebruik van 2 blikjes tomatenblokjes. Vaak zijn de tomaten uit blik veel voller van smaak dan verse tomaten. Zorg dat je altijd een paar blikken op voorraad hebt. Je kunt allerlei soorten bonen gebruiken in deze Mexicaanse soep. Ik had toevallig nog een blikje kidneybonen en witte bonen in de kast staan. Maar het smaakt ook lekker met kikkererwten, tuinerwten, bruine bonen of een andere boonsoort.
Serveer er een stuk stokbrood bij, tortilla’s, tortilla chips of wat zelfgemaakte croutons. Niet zo’n trek in soep of nog zoek naar een bijgerecht? Probeer dan eens deze Mexicaanse borrelhapjes of deze nacho schotel. Geen zin in vlees vanavond? Laat de kip dan achterwege en voeg wat rijst of extra groente toe.
Ingrediënten Mexicaanse bonensoep
- 4 stengels bleekselderij
- 2 winter wortels
- 4 uien
- 2 paprika’s
- Klontje roomboter
- 1 rode peper (verwijder de zaadlijsten en de zaadjes voor minder pit)
- 800gr. tomatenblokjes in blik
- 2 kippenbouillonblokjes
- 200gr. witte bonen
- 200gr. kidneybonen
- 200 gr. mais
- 1.5 liter water
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1.5 theelepel komijnpoeder
- 300gr. kipfilet
- Paprikapoeder, peper en zout om de kipfilet mee te kruiden
- Bosje verse peterselie
- Griekse yoghurt (optioneel)
Bereidingswijze Mexicaanse bonensoep
Snijd de wortel, bleekselderij en ui in kleine stukjes. Verhit een klontje roomboter in een soeppan en bak hierin de groenten ongeveer 10 – 15 minuten op middelmatig vuur.
De paprika snijd je in blokjes en de rode peper in dunne ringetjes. Voeg dit samen met de paprikapoeder, komijn en bouillonblokjes toe. Bak het een minuutje aan en doe nu de tomatenblokjes en het water erbij. Laat de soep 15-20 minuten koken en pureer het daarna glad met een staafmixer.
Kruid de kipfilet met een snuf peper, zout en paprikapoeder en bak de kip op middelhoog vuur in een koekenpan gaar. Laat de kip even rusten en snijd er kleine stukjes van en doe het in de soep.
Laat de kidneybonen, mais en witte bonen goed uitlekken nadat je ze hebt afgespoeld. Doe de groente in de soep en laat het een paar minuten verwarmen.
Serveer de soep met wat fijngesneden peterselie en een eetlepel Griekse yoghurt.
Eetsmakelijk!
Wat is jouw favoriete maaltijdsoep?
1 comment
Dit is eens weer heel wat anders dan mijn groentesoep met ballen. Vind het er zeer smakelijk uitzien!
Comments are closed.