Last Updated on 21 december 2020 by Jonna
Deze mini pizza’s zijn super snel gemaakt en smaken lekker bij de borrel, als lunch of diner. Binnen een half uur staan deze heerlijke mini pizza’s op tafel. Dit recept is ook perfect om de restjes uit de koelkast op te maken. Eetsmakelijk!
Makkelijk en snel recept voor mini pizza’s!
Vanaf nu heb jij altijd een pakje kant-en-klare bladerdeegplakjes in huis liggen zodat je op elk moment deze lekkere snelle mini pizza’s kunt maken. De perfecte snack tijdens een avondje bankhangen of gewoon zomaar omdat het kan.
Heb je een restje pastasaus over? Bewaar dit dan en maak er de volgende dag mini pizza’s van gemaakt van bladerdeeg. Wij maken de pizzaatjes het liefst met een potje Tosti Quick of een kliekje pastasaus.
Tosti Quick is absoluut mijn guilty pleasure. Lekker om je tosti te pimpen of als basissaus voor een snelle pizza. Binnenkort ga ik aan de slag om het recept na te maken. Ieamd die dit al eens heeft geprobeerd? Laat het ons weten in de comments.
Ingrediënten snelle mini pizza’s van bladerdeeg
- 6 plakjes bladerdeeg
- 6 eetlepels ketchup of Tosti Quick
- 2 middelgrote uien
- 2 rode paprika’s
- 100 gr. kipfilet
- 90 gr. geraspte kaas
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden of verse tijm, rozemarijn of basilicum
Bereidingswijze
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik gaatjes in de plakjes bladerdeeg.
- Leg op een ovenrooster een vel bakpapier en leg hierop de plakjes bladerdeeg.
- Snijd de paprika in reepjes en de ui in ringen. Smeer elk plakje bladerdeeg in met een eetlepel Tosti Quick of ketchup. Dit gaat het beste met de bolle kant van een lepel. Vervolgens strooi je een handje kaas eroverheen, verdeel je de paprika ui en de plakjes kipfilet over het bladerdeeg. Als laatste strooi je een beetje Italiaanse kruiden, tijm, rozemarijn of basilicum over de pizza’s.
- Bak de snelle mini pizza’s gaar in ongeveer 15-20 minuten. Snijd de mini pizza’s in vieren en genieten maar.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Pittige gehaktbroodjes
Champignonsoep met bosui
Turks brood recept – Snelle pizza van turks brood
dit artikel bevat affiliate links
3 comments
Ohh wat heerlijk weer zeg, zo op de vroege ochtend. Wist niet dat je ook bladerdeeg kon gebruiken voor de bodem. Maar een keertje proberen
Ik vind het vooral erg handig dat je bladerdeed als de bodem kunt gebruiken! Dank voor die tip.
Heb ik nog nooit geprobeerd met bladerdeeg… En als ik de andere reacties lees, is dit voor iedereen wel nieuws.
Comments are closed.