Last Updated on 3 oktober 2024 by Jonna
Dit is ons toprecept! Wil je zelf muffins maken? En heb je geen roomboter in huis? Deze appel yoghurt muffins zijn gemaakt met Griekse yoghurt en zijn onwijs makkelijk om te maken. Door de yoghurt worden de cakejes lekker luchtig en fris van smaak. Heerlijk om warm te serveren als toetje, snack, lunch of gewoon zomaar.
De meeste recepten bij ons thuis ontstaan spontaan. Net als het recept voor deze appel yoghurt muffins met kaneel. Ik was van plan om appelcakejes te maken maar de roomboter was op. Dus ik besloot eindelijk eens aan de slag te gaan met een recept voor appel yoghurt muffins, en met succes!
Muffins maken is onwijs simpel en je kunt er allerlei variaties op bedenken.
Het fijne aan dit recept is dat je niet in de weer hoeft met een keukenmachine (mag wel, hoeft niet). Nu moet ik zeggen, sinds kort heb ik een KitchenAid Keukenmachine en dat is toch wel HEEL erg makkelijk hoor! Geen zin om zoveel geld uit te geven aan een mixer? Lees dan snel verder.
Hiervoor heb ik jaren met veel plezier gebruikt gemaakt van een handmixer en mijn keukenmachine van Bosch. Net iets vriendelijker voor de portemonnee en is een onmisbare tool in de keuken. Voor een redelijke prijs kun je al een fijne mixer in huis hebben.
Geen fan van kaneel? Vervang het kaneelpoeder door wat vanillepoeder (naar smaak). En bestrooi de appeltjes alleen met een beetje suiker. De appels kun je ook vervangen door andere soorten fruit natuurlijk zoals mango, perzik, banaan, peer of iets anders naar keuze. Oftewel met dit recept voor appel yoghurt muffins kun je alle kanten op.
Goed gereedschap is het halve werk!
Zoals ik al eerder aangaf kun je dit recept prima zonder keukenmachine maken. Gebruik een garde en een goed muffinbakblik. Muffins maken is dan een fluitje van een cent.
Zelf heb ik deze muffinvorm en ik ben er al jaren tevreden mee. Ik was al mijn bakblikken altijd met de hand zo gaan ze langer mee en slijt de antiaanbaklaag veel minder snel. Door het gebruik van een muffinbakvorm zorg je ervoor dat de muffins gelijkmatig gegaard worden. En deze bakvorm kun je ook voor andere recepten gebruiken (denk aan hartige muffins of bijvoorbeeld deze taco hapjes).
Recept appel yoghurt muffins
Ingrediënten
- 2 appels
- 3 eieren
- 110 gr zonnebloemolie
- 250 gr Griekse yoghurt (of andere volle yoghurt)
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 1.5 theelepel kaneel
- 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Pak een ruime kom en klop hierin de eieren los en voeg na een minuutje de kristalsuiker, zonnebloemolie, kaneel en Griekse yoghurt erbij. Meng de ingrediënten met een garde en klop ongeveer 2 minuten totdat alles goed gemengd is (gebruik je toch een keukenmachine? Klop het dan wat korter, zodra alles goed gemengd is dan is het goed).
- Nu kun je het zelfrijzend bakmeel er rustig doorheen kloppen met de garde totdat alles goed gemengd is.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Meng de appels met een halve theelepel kaneel en een eetlepel lichtbruine basterdsuiker.
- Bekleed een muffinvorm met bakvormpjes en verdeel het beslag over de vormpjes.
- Verdeel als laatste de stukjes appel over de muffins en zet ze in de oven.
- Bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten gaar in de oven. Muffins maken is super makkelijk toch?
- Laat de appel yoghurt muffins eerst even tien minuten afkoelen in het bakblik voordat je ze eruit haalt.
Serveer de muffins met een bolletje ijs, als ontbijt of als tussendoortje. Ook leuk om cadeau te doen of als traktatie. Muffins maken is zo moeilijk nog niet toch?!
Eetsmakelijk!
Meer trek in taart dan in deze appel yoghurt muffins? Probeer ook eens dit recept voor snelle appeltaartjes of voor appelkruimeltaart.
Trek in wat anders lekkers? Probeer eens een van deze recepten:
Oreo Fudge met witte chocolade en melkchocolade
Snickers Fudge met pindakaas en noten
Blueberry muffins met kruimeltopping
*Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met De Kruidenbaron*
Dit bericht kan affiliate links bevatten.
11 comments
Heerlijk!
Lijkt me heel lekker en klinkt ook minder vet en zoet door de yoghurt, juist luchtig, lekker met deze dagen 🙂
Potverdikkie nu heb ik dr zin in. Ik ga ze zeker snel eens proberen. Thanks for sharing
x
Kan je de suikers ook weg laten uit je recept?
Want ik vind het wel veel suikers hoor, fruitsuiker, kristal en basterdsuiker
Ik hoor het graag van je! Verder lijkt het me een heerlijk en makkelijk recept!
Heerlijk! Ze staan nu in de oven te rijzen en krijgen al een mooi kleurtje! Dat wordt smullen straks! ??
Ik ben ook benieuwd of je de suikers weg kan laten of vervangen 🙂
Ik zal jullie dan wel even antwoorden als de bedenkster het zelf niet doet.
Ik heb ze gisteren voor het eerst zelf gemaakt, ze waren heerlijk. Ik heb ipv gewone suiker rietsuiker gedaan. De basterd heb ik weggelaten. Heb de roomboter gebruikt en de yohurt. Je kunt ook de suiker vervangen door oerzoet, dat is een ongeraffineerde suiker, verkrijgbaar bij de ecoplaza, de appelstukjes heb ik met kokos bestrooid. Gisteren had ik bezoek, ze waren zo op en nu heb ik nieuwe in de oven staan.
Veel succes
Kan je de Griekse yoghurt gelijk uit de koelkast gebruiken of moet het op kamertemperatuur zijn?
Wat een leuk recept!
Ziet er heerlijk uit! Ik krijg al zin in appel cupcakes!
Jammer dat er geen enkele vraag beantwoordt wordt
Comments are closed.