Last Updated on 25 januari 2021 by Marleen
In Amerika hebben we ons tonnetje rond gegeten aan al die verschillende smaken Oreo koekjes. Wat een feest was dat. Het bracht mij op het idee om een Oreo tiramisu te maken voor de Feestdagen met als extra toevoeging zelfgemaakte karamel.
Hoe lekker klinkt dat? En omdat er geen eieren of alcohol verwerkt is in het dessert is het geschikt voor jong en oud.
Dit is een van de allerlekkerste dessert die ik ooit heb gemaakt. De schaal met Oreo tiramisu was bedoeld voor ongeveer 4-5 personen maar het is ons gelukt om binnen een paar uur de schaal leeg te eten.
Zo lekker was het. En het fijne aan dit recept is dat het onwijs makkelijk is om te maken. Het belangrijkste is om op tijd te beginnen, hoe langer de tiramisu kan rusten in de koelkast, hoe lekkerder het resultaat.
Verslavend lekker, Oreo tiramisu met karamel!
Gebruik een schaal met een deksel zodat je de Oreo tiramisu makkelijk kunt bewaren in de koelkast.
Dus maak de avond van te voren alvast deze heerlijke Oreo tiramisu, scheelt je ook weer werk de volgende dag. Hoe langer de tiramisu in de koelkast staat hoe zachter de koekjes worden. Love it!
In dit recept gebruik ik de Oreo Original koekjes maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere smaak zoals chocola, aardbei of munt.
Ingrediënten Oreo tiramisu met karamel
- 2.5 pakje Oreo koekjes (de rolletjes)
- 250gr. mascarpone
- 250ml. slagroom
- 2 eetlepels vanillesuiker
- Chocolademelk (ongeveer een half glas)
- Voor de karamelsaus
- 150gr. kristalsuiker
- 2 eetlepels water
- 30gr. stroop
- 50gr. boter
- 75ml. slagroom
Bereidingswijze Oreo tiramisu met karamel
- Je begint met het maken van de karamelsaus voor de Oreo tiramisu. Gebruik een ruime pan met dikke bodem en zet deze op het vuur. Doe de suiker, stroop en het water in de pan en breng het aan de kook. Zorg dat alle suikerkristallen opgelost zijn.
- Zodra alle kristallen zijn opgelost voeg je de boter toe. Pas op, dit kan behoorlijk borrelen. Zodra de boter is opgelost voeg je de slagroom toe. Let op, ook dit kan behoorlijk borrelen. Meng alles door elkaar en laat nog een paar minuten koken onder constant roeren. Zodra er een mooie karamelsaus is ontstaan schenk je de saus in een aparte kom en zet je het apart. Het moet niet helemaal afkoelen, anders wordt het te hard.
- Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel vanillesuiker in een kom. In een andere kom klop je de mascarpone los samen met de overige vanillesuiker. Zodra de slagroom stijf geklopt is meng je het samen met de mascarpone. Doe dit voorzichtig met een spatel.
- Pak nu een (oven)schaal het liefst met een deksel, waarin je de tiramisu wilt serveren. Begin met een laag Oreo koekjes. Doop de koekjes in de chocomel en bekleed de bodem met een laag koekjes.
- Nu kun je met een eetlepeltje een paar lepeltjes karamel druipen over de koekjes. Dit zorgt er straks voor dat er een sticky karamellaagje ontstaat op de Oreo tiramisu. Zo intens lekker!
- Vervolgens doe je een laag van het mascarponemengsel in de schaal. Gevolgd door weer een laag Oreo koekjes, karamel en het mascarponemengsel.
- Breek als laatste een halve rol koekjes in stukjes en verdeel dit over de laatste laag mascarpone. Besprenkel de tiramisu nog met wat extra karamelsaus en laat het toetje opstijven in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Oreo fudge
Aardbeientiramisu – recept voor een zomers toetje!
Hollandse gehaktbal met jus en uitjes
Tiramisu in een glas | Tip voor de feestdagen
Wat is jouw favoriete tiramisu?
Dit artikel bevat affiliate links.
11 comments
Zegge dames, houden jullie even op? Ik ben al 5 kilo aangekomen de afgelopen maanden dus dit is schadelijke content. Hahaha. Zonder gekheid: wat een zzzzalig recept!
HAHAHAA graag gedaan Hennie 😉
Wauw, dit ziet er echt overheerlijk uit! Ik kan me voorstellen dat zo’n schaal niet lang onaangeroerd blijft 😉
Haha, ja, als je aan goeie voornemens (gezond eten enzo) doet is dit niet het allerbeste recept 😛
Oh hier krijg ik meeega honger van, haha! Ziet er super lekker uit.
Ohh jammie!! Weet je waar ik ook zo verzot op ben; creme brulé (schrijf je dat zo?!)?
Oké, ik zit watertandend achter mijn PC nu. Wat ziet dat er super lekker uit en ook nog eens niet zo moeilijk om te maken!
Jaaa, lekker! Ga ‘m snel opslaan, haha. Hebben jullie ‘m in één avond helemaal opgegeten? 😉
Yes, heel de schaal oeps :’)
oh dit ziet er heerlijk uit! Geloof dat ik wel een halve ovenschaal op kan 😀
Oehh dit ziet er zo lekker uit! Die zou hier ook in één dag op zijn 🙂
Comments are closed.