Lasagna is een van mijn lievelingsgerechten. Met dit recept maak je een makkelijke versie, namelijk pan lasagne. Oftewel lasagne bereid in 1 pan. Perfect voor als je geen zin hebt in veel afwas. Restje over? De volgende dag smaakt deze pan lasagne nog lekkerder! Ook perfect als lunch.
Lees verder: Pan lasagne, het lekkerste recept voor lasagne (eenpansgerecht)In veel recepten zie je dat deze lasagne zonder pakje in een pan binnen 30 minuten klaar is. Maar in dit recept ben je iets langer bezig. Althans, de saus moet iets langer stoven op het vuur voor een echt lekkere smaak. De basis van deze saus is ui, wortel en bleekselderij. Door deze ingrediënten eerst samen te laten stoven op een laag vuurtje krijg je een heerlijke basis voor je pan lasagne.

Extra tip, snijd de uien, bleekselderij en wortel zo fijn mogelijk. Zo is de saus sneller klaar en zorg je voor een gelijkmatige garing van de groentes. Zelf gebruik ik mijn foodprocessor om makkelijk en snel de groentes fijn te hakken. Zorg ervoor dat je een gelijke hoeveelheid ui, wortel en bleekselderij gebruikt voor de soffritto. Zo krijg je een heerlijke basissaus.
Er zijn talloze varianten te vinden op een lekkere lasagne recept. Maar dit recept is lekker eenvoudig en valt absoluut in de smaak bij de pasta liefhebber! Meer pasta inspiratie nodig? Laat je inspireren op Pinterest.
Pan lasagne, comfortfood 1e klas
Onze lasagna maken we het liefst in een braadpan. Zelf heb ik er een van het merk Le Creuset. Een prachtige pan waar ik al veel fijne gerechten in heb mogen bereiden. Maar een andere braadpan is uiteraard ook prima. Als je de saus er maar goed in kan stoven/sudderen.
Zelf gebruik ik ook nog een stoofplaatje onder de pan, ideaal om de hitte nog gelijkmatiger te verdelen. Ook perfect voor andere stoofgerechten. Heb jij al een sudderplaatje in huis? Ik vind dit persoonlijk echt onmisbaar in de keuken. En helemaal bij het recept om deze pan lasagne te maken.

Recept pan lasagne, zonder pakjes en zakjes
Ingrediënten
- 2 middelgrote Uien
- 2 Wortels (gebruik meestal winterpeen of anders andere wortels, en dan wat meer)
- 6 stengels Bleekselderij
- 500 gram Rundergehakt
- snuf Peper en zout
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 1 fles Passata (van Mutti, 700gr)
- 1 pot Mutti pastasaus basilico
- 1 pak verse lasagnebladen
Instructies
- Je begint met het fijnsnijden van de ui, bleekselderij en wortel. Dit is de basis voor je lasagnesaus, oftewel soffritto. Snijd de groenten in gelijke delen en het liefst zo klein mogelijk. Zet een braadpan op het vuur met een klein scheutje olijfolie en bak hierin de ui, bleekselderij en wortel op een laag pitje. Roer regelmatig om. Laat dit minimaal 30 minuten sudderen op een laag pitje, hoe langer het gaart, hoe intenser de smaak.
- Rul het gehakt in een koekenpan gaar, strooi halverwege het paprikapoeder op het gehakt en een flinke snuf peper en zout. Zorg ervoor dat het gehakt een kleur krijgt, zo krijg je de beste smaak. (ik kies ervoor om het gehakt in een aparte pan te rullen zodat het bakvocht niet in de saus komt).
- Meng het gerulde gehakt samen met de soffritto in de braadpan en doe hierbij de passata en de pot pastasaus basilico (heb je dit laatste niet in huis, gebruik dan een pot gepelde tomaten die je fijn knijpt of een pot polpa). Meng goed door elkaar en laat nog eens minimaal 30 minuten zachtjes pruttelen op het vuur.
- Nu kun je de lasagne bladeren in stukken scheuren en in de saus doen. Laat de saus op een laag vuurtje sudderen en schep af en toe de saus om. Na ongeveer 10 – 20 minuten is de pan lasagne goed! Top af met geraspte Parmezaanse kaas en je maaltijd is compleet!
- Extra serveertip: strooi er mozzarella of geraspte kaas overheen en plaats de pan lasagne nog even kort onder de grill. Voor een extra krokante kaaskorst!
Nog meer lekkere recepten:
*Dit bericht kan affiliate links bevatten