Last Updated on 27 januari 2021 by Jonna
Als er iets makkelijk te maken is dan zijn het wel pannenkoeken zonder pakjes en zakjes. Met maar een paar ingrediënten en een garde maak je binnen no time een dikke stapel pannenkoeken. Bij ons thuis is de spekpannenkoek favoriet en de variant met kaas.
Pannenkoeken maken is heel makkelijk!
Tot voor kort kocht ik meestal een pannenkoekenmix in de supermarkt. Maar het is onwijs makkelijk om zelf het beslag te maken voor de allerlekkerste pannenkoeken.
Het liefst gebruik ik verse meel van de molen maar gewone bloem werkt ook goed in dit recept. Ga voor een hartige variant met spek, salami, kaas, zalm in combinatie met roomkaas, stroop, tomatensaus en andere lekkere ingrediënten. Of ga voor een zoete pannenkoek met fruit, rozijnen of Nutella.
Er zijn zelfs speciale pannenkoekenpannen te koop, wist je dat?
Ingrediënten pannenkoeken zonder pakjes en zakjes
- 4 eieren (M)
- 300gr. bloem
- 600ml. melk
- Snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker of 1 eetlepel vanillesuiker
- Roomboter om in te bakken
Extra toevoeging
- 300gr. ontbijtspek
Bereidingswijze
- Doe de bloem in in een schaal en maak een kuiltje in het midden. Schenk een scheut melk in het kuiltje en voeg de eieren toe en het snufje zout. Mix op middelmatige snelheid met een mixer of garde totdat alle klontjes verdwenen zijn.
- Nu kun je de rest van de melk er bijschenken, beetje bij beetje. Mix tot je een glad pannenkoeken beslag hebt. Gebruik een grote koekenpan en verwarm hierin een klein klontje boter. Doe vervolgens een paar plakjes spek in de pan. Bak de spek kort op middelmatig vuur en draai de plakjes om.
- Pak een grote soeplepel en schenk hiermee beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de volledige pan bedekt is met beslag. Voeg eventueel nog wat extra beslag toe.
- Bak de pannenkoek op middelmatig vuur en draai ze om na ongeveer twee/drie minuten. Gebruik een spatel om de zijkanten los te maken en draai voorzichtig om.
- En zo blijf je bakken totdat het beslag op is.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Turkse pizza
Kruiden – Basisvoorraad kruiden en specerijen | tips & tricks
Kip shoarma zonder pakjes en zakjes
Wraps met kip (krokant) en honing mosterdsaus
Dit bericht bevat affilliate links
13 comments
Pannenkoeken met appel en rozijnen hmmmm. Of met spek inderdaad. Heerlijk.
Altijd lekker! Doe mij maar met aardbeien, blauwe bessen en vanille ijs, haha.
Superhandig dit recept! Ik ga het eens uitproberen in plaats van zo’n kant-en-klaar-verpakking. Ik eet mijn pannenkoeken het liefst met appel of poedersuiker.
Wat leuk dat je dit deelt, zo doen wij dit thuis ook altijd!
Wij maken pannenkoeken ook vaak met bloem. Vanillesuiker en zout erdoor heb ik nog nooit geprobeerd. Dat ga ik ook eens doen.
Hmm lekker! Hierbij spek ook favoriet en mn dochtertje vindt met suiker het lekkerst of een hele dikke laag stroop
Oke, ik eet pannenkoeken voor lunch. ZOOOO’N zin in nu! Oh ja, tip: btje limoen zest door het beslag, uber lekker! xx
Lekker!??????????????met ananas mmmmmmm
Ik snap echt niet dat die pakjes/zakjes en kant- en klare mixen voor pannenkoeken nog verkocht worden haha. Maar dat ligt misschien aan het feit dat wij de ingrediënten eigenlijk bijna altijd wel zo los in huis hebben. Vind dat ook veel lekkerder! Zelf eet ik het liefst pannenkoek met kaas en stroop.
Zo lekker en zo makkelijk! Ik maak ze ook meestal zelf. Ik krijg er trek van als ik de laatjes zie.
Ik vind pannenkoeken zo lekker. Ik maak het wel met een pakje maar zal het de volgende keer zonder doen 😉
Ik gebruik steeds het recept uit het kookboek van de boerinnenbond :p… Denk op zich enkel wat minder melk .
Lekker! Ik gebruik ook altijd klant en klare mix, maar ik ga het eens op deze manier proberen! Net zo makkelijk en waarschijnlijk ook nog lekkerder 🙂
Comments are closed.