Last Updated on 9 december 2020 by Jonna
Paprika tomatensoep, een van onze favoriete soepen hier thuis! Soep wordt graag gegeten bij ons thuis. En dan vooral deze zelfgemaakte paprika tomatensoep waarbij de oven bijna al het werk doet.
Paprika tomatensoep, zonder pakjes en zakjes!
Deze soep kun je prima als hoofdgerecht serveren. Lekker met een stuk vers stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter. Uiteraard kun je ook nog balletjes gehakt toevoegen aan de soep of bijvoorbeeld spekreepjes.
Jaren geleden kocht ik vaak de emmertjes ‘kant-en-klare’ paprika-tomatensoep van de Albert Heijn. Sinds vorig jaar maak ik het zonder hulp van de Appie, en vandaag deel ik het recept met jullie.
Eigenlijk zou je ook wel kunnen zeggen dat het een geroosterde paprika tomatensoep is want de groenten rooster je eerst even in de oven voor een extra intense smaak.
Deze paprika tomatensoep is lekker en simpel om te maken en je kunt er ook een portie van invriezen. Zo heb je altijd een makkelijke maaltijd in huis!
Bewaar de soep in een afgesloten bakje in de koelkast of in de vriezer.
Ingrediënten paprika tomatensoep
- 2 uien
- 1 winterpeen
- 6 paprika’s
- 5 tomaten
- 4 stengels bleekselderij
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 eetlepel paprikapoeder
- Handvol tijm, liefst verse tijm
- 4 tenen knoflook
- 1 liter water
- Olijfolie
- Zout
Bereidingswijze paprika tomatensoep zonder pakjes en zakjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de paprika’s en maak verwijder de zaadlijsten, je kunt alle kleuren paprika’s gebruiken in deze soep. Maak ondertussen ook de winterpeen schoon en snijd in grove stuken.
- Pak een ovenschaal en doe hier de paprika’s, winterpeen en knoflooktenen (niet schoonmaken, laat het vel eromheen) in. Verdeel de helft van de tijm (in zijn geheel) over de groente en bestrooi met olijfolie. Strooi een snufje zout over de groente.
- Bak in de oven voor ongeveer 30-45 minuten. Zodra het vel van de paprika’s loslaat is het gaar en kun je de ovenschaal uit de oven halen. Nu krijg je een lekkere basis voor je geroosterde paprika tomatensoep.
- Snijd de ui en bleekselderij fijn, en snijd de tomaten in vieren. Pak een grote pan en bak hierin kort de ui en bleekselderij aan. Voeg na tien minuten de twee kippenbouillonblokjes toe, de blaadjes van de overgebleven tijm en de tomaten. Blus af met een liter water en breng aan de kook, laat hierna op laag vuur licht koken met een deksel op de pan.
- Haal de groente uit de oven. Zodra de groentes een beetje zijn afgekoeld kun je de paprika ontvellen en de schil van de knoflook verwijderen. Doordat de knoflook in de oven is gegaard is de smaak een stuk subtieler. Voeg daarna alle groentes toe aan de soep en laat het geheel nog ongeveer een half uur doorkoken op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer totdat je een gladde soep hebt.
- Serveer de paprika tomatensoep met verse peterselie en een stokbroodje met kruidenboter. Vind je de soep te dik? Voeg dan meer water toe.
Eetsmakelijk!
Nog meer interessante artikelen op onze site lezen?
Champignonsoep met bosui
Kruiden – Basisvoorraad kruiden en specerijen | tips & tricks
CG Curly girl methode stappenplan – makkelijk beginnen met de CG methode!
Dit bericht bevat affiliate links
16 comments
Ziet er heerlijk uit, wil ik zeker een keer gaan proberen! Ik ben zelf wild van pompoen, prei, kerrie en aspergesoep. Soep fan hiero, haha!
Haha soep is zo lekker! Preisoep heb ik nog niet eerder gemaakt.
Klinkt goed! Ik vind soep in blik, zak, pak, emmer verschrikkelijk en houd van de homemade soepjes. Ik ben gek op paprika en tomaat. Zou wat koriander erop niet heerlijk zijn?
Dat is er erg lekker bij Nesrin! Maar niet iedereen is fan van coriander ;-).
Bij mij staat het in mijn moestuinbak. Love it! Strooi het overal overheen haha!
Yes, doe mij die maar! Wat ziet die soep er heerlijk en lekker dik uit zeg.. Fijn recept!
Lijkt mij heerlijk! Ik maak vaak zelf soep. Zelfs de bouillon!
Ik ben echt dol op soep. Bietensoep vind ik ook wel erg lekker. Leuk recept, ga ik een keer uitproberen!
Bietensoep heb ik nog nooit gegeten!
Oh wauw. Dit ga ik deze week eens lekker maken!
Heerlijk! Echt een topreceptje nu het weer wat kouder wordt. Dol op huisgemaakte soep, je maakt hem altijd lekker zoals je zelf wil. Ik ben heel benieuwd naar paprikasoep, lijkt me super lekker.
Mmm ik ben dol op paprika, maar paprika soep heb ik nog nooit gehad. Dat moet ik eens proberen 🙂
Mmh lekker! Mijn favoriete soep (momenteel) is pompoensoep. Ook zo lekker makkelijk, en past zo goed bij de herfst.
Heerlijk! Vooral de pittige variant met Kerrie en een rood pepertje.
Yum! Die ga ik eens maken, klinkt echt verrukkelijk!
Wat een super heerlijk recept! Krijg er direct honger van, ik ben ook een liefhebber van een kop soep:)
Hmm klinkt goed in ieder geval, ben ook dol op soep! Weet alleen niet of het iets is wat ik ga maken, ben meestal van het ‘snelle’ haha, oeps.
Comments are closed.