Last Updated on 25 januari 2021 by Jonna
Pasta Boursin is vooral een makkelijk en snel recept. Perfect voor als je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Want soms heb je nou eenmaal geen zin om uitgebreid te koken 😉
Pasta Boursin, makkelijke ovenschotel!
Soms heb je gewoon geen zin om uitgebreid te koken, met dit recept voor pasta Boursin Cuisine heb je snel een makkelijke en smaakvolle pasta op tafel.
En je kunt de boursin cuisine met veel groente en vlees combineren. Dus altijd handig om een potje in huis te hebben. Ben je geen held in de keuken? Dan is dit recept perfect voor jou! Simpel maar oh zo smaakvol.
Ingredienten pasta Boursin Cuisine
Voor 3-4 personen
- 1 potje Boursin Cousine
- 250ml Crème fraiche
- 600 gram verse spinazie
- 400 gram champignons
- 3 uien
- 3 tenen knoflook (optioneel)
- 300 gram Spekreepjes
- Geraspte kaas
- 400 gram pasta naar keuze, ik gebruik in dit gerecht fusilli (op de foto staat tagliatella maar die heb ik toch maar niet gebruikt op het laatste moment)
Bereidingswijze
- Was de spinazie en laat goed uitlekken, ik gebruik hier mijn sladroger voor. Als de spinazie te nat is dan krijg je een waterige pasta boursin en dat is natuurlijk niet de bedoeling
- Snij de champignons en de uien fijn.
- Bak de spekreepjes uit in een aparte pan.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak in de andere pan de ui, champignons en de spinazie. De spinazie kun je niet in 1 keer toevoegen, doe dit in kleine beetjes. Het slinkt snel. Zit er toch te veel water/vocht in de pan? Haal dit er dan uit, anders wordt de saus te waterig. Dit wordt de basis van de pasta boursin.
- Voeg vervolgens de boursin cousine toe en het potje crème fraiche. Daarna de spekjes en de knoflook toevoegen en eventueel extra op smaak brengen met verse kruiden (bieslook bijvoorbeeld). Laat de saus niet doorkoken op hoog vuur.
- Meng de pasta boursin saus samen met de pasta en serveer met geraspte kaas. Wij doen de pasta altijd nog even in de oven met een laagje kaas, voor een extra krokant laagje kaas. Heerlijk!
Variaties
- Je kunt allerlei soorten groente en vlees gebruiken. Vervang de spinazie door prei of paprika en vervang de spek door kip of gehakt.
- Zet je de pasta ook nog even in de oven? Doe dit dan niet te lang, hierdoor droogt de pasta uit. Het beste is om de grillstand te gebruiken.
Nog meer lekkere recepten….?
Zoete aardappel ovenschotel met prei, gehakt en tomaat
Salsa recept – Mexicaanse stijl met tomaat, ui en limoen
Gehaktbal met jus en uitjes – naar Hollands recept!
Dit bericht bevat affiliate links
12 comments
Ik gebruik dit ook regelmatig inderdaad! Heb ook een recept ermee op mijn blog staan. Zo lekker! 🙂
Klinkt echt heerlijk! Moet ik gauw maar eens gaan maken dan 🙂
Klinkt goed en lekker haha!
Oh lekker zeg!! Deze ga ik onthouden!
Dank je wel Hilde!
Omnomnom, je recept klinkt heerlijk en ziet er ook super lekker uit!
Dank je wel Demi!
Weer n toppertje om binnenkort te maken. Ik krijg t nog druk door jou ?
Dank je wel!
Dit klinkt fantastisch, ik sla hem op!
Dit klinkt echt HEERLIJK en zo ziet het er ook uit. Dit ga ik zeker binnenkort is klaar maken.
Dank je wel Diana!
Comments are closed.