Last Updated on 19 december 2023 by Jonna
Dit recept bewijst maar weer eens dat lekker eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met maar een paar ingredienten zet jij deze heerlijke Pico de Gallo op tafel. Het ideale bijgerecht voor bij een barbecue, vis, vlees of Mexicaanse gerechten zoals taco’s en burritos. Klaar binnen vijf minuten!
Deze frisse salsa is het perfecte bijgerecht. Het is verfrissend, krachtig van smaak en past goed bij verschillende soorten gerechten. In Amerika hebben wij voor het eerst kennisgemaakt met dit heerlijke bijgerecht. Deze Pico de Gallo smaakt ook erg lekker als dip met een stuk stokbrood of bijvoorbeeld met nachos chips.
Pico de Gallo, het lekkerste bijgerecht!
Deze salsa maak je met verse ingredienten. Zorg dat je tomaten gebruikt die lekker rijp zijn voor een extra intense smaak. Je kunt het ook met cherrytomaatjes maken. De salsa bestaat uit klein gesneden stukjes tomaat, knoflook, ui, peper, verse kruiden en limoensap. Na bereiding kun je de Pico de Gallo ongeveer een dag bewaren in de koelkast.
Je kunt de dip zo pittig maken als je zelf wilt. Voeg wat extra peper toe maar doseer voorzichtig. De knoflook is ook al best sterk van smaak en voor je het weet is de salsa te scherp van smaak. Geen jalapeno in huis? Je kunt ook een andere pepersoort gebruiken. Voor minder pit verwijder je de zaadlijsten of je halveert de hoeveelheid peper.
In dit recept voor Pico de Gallo gebruik ik bosui (moest op) maar je kunt ook rode ui of witte ui gebruiken. Aan jou de keuze, gebruik wat je al in huis hebt. Jalapeno pepers kun je kopen bij bijvoorbeeld de AH of scoor verse pepers op de markt. Wist je trouwens dat als je pepers over hebt dat je deze prima in de vriezer kunt bewaren? Ik scoor vaak een grote zak met pepers (gemengd) op de markt en vries ze in. Zo heb je altijd verse pepers in huis.
Pico de Gallo
Ingrediënten
- 3 trostomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 jalapeno peper
- handje verse peterselie of koriander
- half bosje bosui / lente ui (of 1 rode ui)
- sap van een 1/2 limoen
- snuf zout
Instructies
- Was de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten nu in kleine stukjes.
- Maak de bosui schoon en snijd in dunne ringetjes.
- Hak de peterselie of koriander fijn en pers het knoflookteentje uit of snijd heel fijn.
- Hak de jalapeno fijn (voor minder pit verwijder je de zaadlijsten)
- Meng nu alle ingrediënten samen met het sap van een halve limoen en een snufje zout. Het lekkerste is om de Pico de Gallo even een uurtje te laten intrekken in de koelkast. Dan komen de smaken nog beter tot zijn recht.
- Serveer de salsa met vis, vlees, als dip of als bijgerecht bij een gerecht naar keuze.
Nog meer lekkere recepten:
- Fajitas met kip, paprika en rode ui – RECEPT
- Salsa recept – Mexicaanse stijl met tomaat, ui en limoen – RECEPT
- Mexicaanse gehaktballetjes in tomatensaus – RECEPT
- Recept gehakt: Mexicaans gehakt, perfect voor je taco of burrito!
Dit bericht bevat affiliate links.