Ben je op zoek naar een lekker gerecht voor op de barbecue? Probeer dan eens deze heerlijke piri piri spiesjes van de barbecue met varkenshaas, spek, rode ui en paprika. Als je eenmaal je eigen spiesjes hebt gemaakt voor op de barbecue dan wil je niets anders meer. Marineer het vlees al de avond van te voren voor een extra lekkere smaak. Eetsmakelijk!
Het blijft altijd een feestje om spiesjes te maken voor de barbecue. Het ziet er vaak kleurrijk uit en je kunt er alle kanten mee op. Geen trek in varkenshaas? Vervang deze dan door kipfilet of kippendijen. Geen paprika in huis? Gebruik dan champignons, courgette, ananas of iets anders lekker.
Het lekkerste is toch wel om de piri piri spiesjes op de barbecue te bereiden. Bij ons thuis is onze Weber barbecue met deksel onze beste vriend. Het is echt aan te raden om de deksel vaak te gebruiken, hierdoor wordt de temperatuur beter verdeeld, het vlees wordt malser en sappiger en kans dat het eten kan aanbranden is een stuk kleiner.
De pittige piri piri marinade kun je zelf maken of je kunt een kant-en-klare variant gebruiken. Wij bestelden de kruidenmix bij Van Beekum Specerijen en de smaak is fantastisch. Je hebt maar een klein beetje nodig om het vlees te marineren. De piri piri kruidenmix is te koop voor € 3,95,- en je kunt er ongeveer 8 kilo vlees mee kruiden.
Ingredienten piri piri spiesjes van de barbecue
- 600 gr. varkenshaas
- 100 gr. Ontbijtspek (lange plakjes)
- 1 theelepel piri piri kruiden (ongeveer 15 gr.)
- 1 grote rode ui
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 8 sateprikkers
- Glas met lauwwarm water
Bereidingswijze piri piri spiesjes van de barbecue
Marineer het vlees al de avond van te voren of vroeg in de ochtend. Snijd de varkenshaas in gelijke stukken. Ga uit van ongeveer 3 stukjes per stokje, dus in totaal 24 stukjes. Meng de varkenshaas met de piri piri kruiden en laat het marineren in de koelkast in een afgesloten zak of bak.
Vul een glas met lauwwarm water en laat hierin de satestokjes weken. Hiermee voorkom je dat het eten blijft plakken.
Snijd de paprika’s en rode ui in gelijke stukjes. Nu kun je beginnen met het maken van de stokjes. Begin met een stukje paprika, dan een stukje ui, een blokje varkenshaas, plakje spek, paprika, ui en ga zo door. Je kunt er ongeveer 8 grote spiezen van maken.
Gril de piri piri spiesjes in ongeveer 8-12 minuten gaar op de barbecue. Keer de spiesjes regelmatig om zodat het niet kan aanbranden. Laat de piri piri spiesjes eerst nog even een paar minuutjes rusten op een bord voordat je ze serveert, hierdoor wordt de varkenshaas nog malser en sappiger.
Eetsmakelijk!
Nog meer barbecue recepten:
Teriyaki spiesjes met varkenshaas
Groentespiesjes met kruidenolie
Zelgemaakte hamburgers
Homemade barbecuesaus
1 comment
Super lekker deze houden we er in
Gr Bert en Ria
Comments are closed.