Last Updated on 14 december 2020 by Jonna
Deze pitabroodjes met kip staan vaak op het menu bij ons thuis. Dit recept valt in de categorie ‘snel klaar’ en overtreft het broodje van de shoarmaboer. De saus op basis van Griekse yoghurt en verse kruiden is ook zo gemaakt. Deze saus is ook lekker bij een barbecue of andere gerechten waar je normaal knoflooksaus serveert.
Pitabroodjes recept: pita’s met kip zijn altijd lekker!
Na het stappen, tijdens de lunch of als diner! Vergeet die vieze, voorverpakte shoarma en maak vanaf nu zelf je pitabroodjes.
In dit gerecht maak ik gebruik van de Caribbean spices, maar als je dit niet in huis hebt kun je ook andere kruiden gebruiken. Zoals bijvoorbeeld kipkruiden, piri piri kruiden, kerrie of een andere lekkere kruidenmix. Bijna alles werkt wel in combinatie met pitabroodjes.
Ingrediënten voor 6 pitabroodjes met kip
- 350gr. kipfilet
- 6 pitabroodjes
- 1/3 krop ijsbergsla
- 5 stengels bosui
- 2 tomaten
- 50 – 75gr. cheddarkaas (optioneel)
- Snufje zout
- Snufje peper
- 1.5 eetlepel Caribbean spices of bijvoorbeeld kipkruiden
Ingrediënten kruidige yoghurt-knoflooksaus
- 6 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- Handje peterselie
- Handje bieslook
- Halve theelepel kaneel
- Theelepel komijn
- Snufje zout
- Snufje peper
Bereidingswijze pitabroodjes met kip
Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met peper, zout en de carribean spices. Nu kun je de paprika’s in ringen snijden. Verhit een klein beetje boter in een pan en bak hierin de kip en de paprika gaar. Is de kip gaar? Laat het rusten samen met de cheddarkaas onder aluminiumfolie. Nu smelt de kaas en blijft de kip lekker mals.
Verwarm ondertussen de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de pitabroodjes en bak de broodjes af.
Snijd de ijsbergsla en de bosui in ringen. De tomaat snijd je in stukjes (niet al te grof).
Voor de saus
Snijd de bieslook, peterselie en knoflook fijn. Doe de Griekse yoghurt in een kom en meng de verse kruiden, kaneel en komijn door elkaar. De saus is het lekkerst als deze even kan trekken (paar uur in de koelkast is voldoende. Breng eventueel op smaak met extra peper, komijn of kaneel.
Nu kun je de pitabroodjes vullen! Snijd de pita’s open, doe een lepel saus aan de binnenkant, wat sla, tomaat en ui en de kip met de paprika en de cheddarkaas.
Eetsmakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen
CG Methode: Complete basisuitleg & handige plaatjes
Aardappelgratin met ui en verse kruiden
Muffins maken – appel yoghurt muffins
Boekentips – fijne boeken om te lezen in het lentezonnetje!
Dit bericht bevat affiliate links
6 comments
Ziet er heerlijk uit. Ik ga het onthouden en een keer maken.
ooohhhh mjammie!! lekkah lekkah!
Oke ik zou heel graag willen dat ik het broodje vanuit m’n beeldscherm kon pakken hahahaha! DIT ZIET ER ZO GOED UIT! Ben sowieso echt een kipliefhebber.
Dat ziet er echt heerlijk uit!
Klinkt heerlijk!!
Maken, maken, maken!
Comments are closed.