Last Updated on 18 februari 2021 by Jonna
Sinds kort hebben wij een slowcooker in huis en we hebben hiermee voor het eerst zelf pulled pork gemaakt van een mooi stuk procureur. Super lekker en onwijs simpel als je de slowcooker hiervoor gebruikt. Wij serveren de pulled pork het liefst op een wit broodje met coleslaw.
Er zijn heel veel verschillende manieren om pulled pork, oftewel procureur, te bereiden. Zo kun je ervoor kiezen om het stuk vlees langzaam te laten garen op de barbecue, in de oven of bijvoorbeeld in de slowcooker.
De slowcooker heeft onze voorkeur, omdat je er dan totaal geen omkijken naar hebt. Ben jij al bekend met de slowcooker? In dit artikel leggen wij uit wat een slowcooker is en hoe het werkt. Wij kunnen inmiddels niet meer zonder.
Wat is procureur?
Procureur is eigenlijk een chique wordt voor varkensnek. Dit veelzijdige stuk vlees kun je op verschillende manieren bereiden en is verkrijgbaar met of zonder been. Je kunt er een mooi braadstuk mee maken, een rollade, steaks of bijvoorbeeld pulled pork van procureur.
Het lekkerste is om dit stuk vlees langzaam te garen. Marineer het vlees minimaal een paar uur van te voren met een zelfgemaakte dry rub of kies een van deze heerlijke kant-en-klare rubs.
Pulled pork uit de slowcooker
Je kunt de pulled pork op diverse manieren kruiden en met verschillende sauzen bereiden. In dit recept kiezen wij ervoor om de pulled pork te bereiden met barbecuesaus en een zelfgemaakte rub.
Heb je geen zin om zelf barbecuesaus te maken of een dry ryb? Op deze site heb je heel veel verschillende dry rubs beschikbaar. En je kunt er ook lekkere barbecuesaus kopen. Altijd handig om een potje kant-en-klare rub in huis te hebben om een mooi stuk vlees zoals procureur mee te kruiden.
Procureur (pulled pork) uit de slowcooker
Ingrediënten
- 1 kilo procureur
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- klontje roomboter of olie om het vlees in aan te braden
Voor de dry rub
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chiliflakes of cayenne peper
- 1 theelepel grof zeezout
- 2 eetlepels bruine bastardsuiker
Voor de saus
- 6 eetlepels barbecuesaus
- 25 ml witte wijnazijn
- 100 ml water
Instructies
- Als eerste ga je de dry rub maken. Meng hiervoor alle ingrediënten voor de dry rub door elkaar. Dep het vlees droog en smeer het stuk procureur in met kruidenmix. Verpak het stuk vlees in vershoudfolie en laat het minimaal 1 uur marineren. Braad het stuk vlees rondom aan in een pan in een klontje roomboter of een scheut olie. Zorg ervoor dat het vlees is dichtgeschroeid.
- Snijd de uien in halve, dunne ringen en pers de knoflookteentjes. Doe de uien en knoflook in de slowcooker en leg hierop het stuk procureur.
- Vervolgens meng je de ingredienten voor de saus. Giet de saus over het stuk procureur.
- Zet de slowcooker op de stand 'high' en stel de tijd in op 5.5 uur
- Nadat de 5.5 uur is verstreken kun je het vlees uit de slowcooker halen. Doe dit voorzichtig, want de pulled pork is zo mals dat het al snel uit elkaar valt.
- Serveer de pulled pork op een broodje met coleslaw en barbecuesaus of eventueel met een beetje vocht uit de slowcooker.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Dit bericht bevat affiliate links