Last Updated on 19 december 2023 by Jonna
Deze quesadillas zijn super simpel om te maken! De Mexicaanse keuken is een van mijn favoriete keukens. De meeste gerechten zijn met heel veel kaas en een pittige kruidenmix. In dit artikel deel ik het recept voor een quesadillas waarmee je heel veel kunt variëren.
Quesadillas, een van mijn favoriete Mexicaanse gerechten!
Quesadillas kun je met van alles en nog wat vullen. Vandaag delen we een recept om de quesadillas te vullen met gehakt en kaas. Maar je kunt er ook voor kiezen om de kliekjes van de dag ervoor op te maken.
Zoals een restje kipfilet, restjes groente zoals paprika, champignon, tomaat en ui. Je kunt ook diverse soorten kaas gebruiken. Maar vandaag kiezen we voor cheddarkaas. Oftewel, je kunt met een quesadillas alle kanten op!
Ingrediënten quesadilla met gehakt
- 6 wraps
- 300gr. gehakt
- 150gr. Cheddarkaas
- 4 bosuitjes
- 1.5 eetlepel paprikapoeder
- Blikje mais
- 3 paprika’s
- 2 tomaten
- Olijfolie
- Snufje peper
- Snufje zout
- 1 teentje knoflook
- Theelepel komijn
Bereidingswijze
- Rul het gehakt gaar in een koekenpan.
- Snijd ondertussen de paprika’s in kleine stukjes. Vervolgens kun je de ui fijn snijden en het knoflookteentje fijn snijden. Je kunt hier ook een foodprocessor voor gebruiken natuurlijk.
- Zodra het gehakt gaar is voeg je de ui, paprika en knoflook toe. Bak aan op middelhoog vuur en voeg nu ook de kruiden toe. Dit wordt de basisvulling voor je quesadillas.
- De tomaten kun je nu in blokjes snijden (verwijder het binnenste gedeelte) en laat kort meebakken met het gehaktmengsel.
- Als laatste snijd je de bosui in ringetjes en bak je het kort mee samen met de mais.
- Zet nu een andere koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Leg een wrap in de pan en doe op de wrap een handje cheddarkaas, een paar eetlepels van het gehaktmengsel, nog een handje cheddarkaas en vervolgens nog een wrap erop. Laat de quesadillas met gehakt, mexicaanse gerechten, recept quesadillas een paar minuten op laag vuur bakken en draai hierna om.
- Dit gaat het makkelijkst als je een bord op de wrap plaatst en de koekenpan omdraait. Nu kun je de wrap weer in de pan kiepen en een paar minuten bakken op de andere kant.
- Haal de quesadillas uit de pan zodra de andere kant goudbruin is. Snijd in stukjes en serveer met een sausje naar keuze of een beetje crème fraiche.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten
Mexicaanse salsa
Guacamole recept, een heerlijk frisse avocado dip!
Mexicaanse bonensoep met kip
Mexicaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Dit bericht bevat affiliate links.
12 comments
In mijn studententijd stonden de wraps uit het wereldgerechten assortiment wekelijks op het programma. Zoveel gegeten dat we dat nu dus wat minder doen. Wel grappig om de quesadilla nu ook hier tegen te komen, want vanochtend had Kellycaresse ‘m ook al getipt in andere variant.
Heerlijk deze gaat op het lijstje 🙂
Lekkere recept! Ik maak ze ook weleens (soms met stukjes kipfilet ipv gehakt), kids zijn er gek op haha
ziet er superlekker uit. Ga het vanavond meteen proberen.
Dit is echt een goed recept voor mij nu ik in m’n appartement trek over twee weken! Thanks!
Oh heerlijk! En dan met een paar strawberry margarithas!
Oehhhh lekker! Ik ben dól op de Mexicaanse keuken <3 heb in mijn jonge jaren ook in een Mexicaans restaurant gewerkt, daar is mijn liefde ontstaan 🙂
Ohmygoooodness ik ben dol op quesadilla’s. Überhaupt al op de Mexicaanse keuken en alles met bonen haha
Oh nom nom nom, die klinkt zo goed en ziet er heerlijk uit! Doe mij de helft maar dan 😉
I looooovvveeeeee quesadillas! Ik eet en maak haast nooit maar I do love it. Met cheddarkaas lijkt het mij gruwelijk goed.
Al zoveel over gehoord maar nog nooit gemaakt eigenlijk! Klinkt wel echt super lekker en zo ziet het er ook uit. Ik ga hem opslaan en van de week eens maken! Thanks voor het recept!
Oeh ja, ik ben dol op de Mexicaanse keuken! Dit recept zou ik dan ook graag eens een keer proberen, lekker!
Comments are closed.