Last Updated on 25 januari 2021 by Marleen
Wij zijn gek op de Mexicaanse keuken. Vandaag delen we het recept gehakt om zelf Mexicaans gehakt te maken. Lekker als vulling voor een Mexicaans gerecht zoals taco’s, burrito’s of empanadas. Vergeet de veel te dure mixzakjes in de supermarkt. Met dit recept kruid jij voortaan zelf je gehakt voor elk Mexicaans gerecht.
Meestal eten wij taco’s of burritos thuis als wij trek hebben in Mexicaans eten. Helaas heb ik in Nederland nog niet echt een authentiek Mexicaans restaurant weten te ontdekken, dus dan maken we het maar zelf thuis.
Met dit basisrecept voor Mexicaanse gehaktvulling kun je eindeloos variëren naar eigen smaak. Geen fan van chipotle peper? Gebruik dan chilipeper of een verse rode peper of jalapano.
Recept gehakt – De perfecte Mexicaanse gehaktvulling voor een taco of burrito!
Je kunt dit recept ook gemakkelijk bereiden in de slowcooker, hoe langer het gehakt kan pruttelen hoe beter de smaken kunnen intrekken.
Dit gerecht is perfect om te maken als je veel gasten te eten krijgt. Zet het op tafel met zachte en harde taco’s en verschillende toppings zoals Mexicaanse salsa, cheddarkaas, ijsbergsla, creme fraiche, komkommer, wortel, mais of guacamole en de gasten kunnen zo zelf hun favoriete taco bouwen. Comfortfood eerste klas en altijd een succes bij ons thuis.
Ingrediënten Mexicaansgehakt, basis gehaktvulling voor elk Mexicaans gerecht
- 600gr. Rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 -3 sjalotjes (ligt eraan hoe groot ze zijn)
- 3 trostomaten
- 1.5 theelepel komijn
- 1.5 theelepel chipotle peper (gemalen)
- 1 theelepel oregano
- 1.5 theelepel honing
- Snuf peper en zout
- Scheutje olijfolie
Recept gehakt – Bereidingswijze taco / burrito gehakt
- Snipper de ui fijn en snijd de tomaat in kleine blokjes
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en rul hierin het gehakt gaar.
- Zodra het gehakt gaar is voeg je de ui en tomaat toe samen met de komijn, chipotle peper, oregano, peper en zout. Schep alles door elkaar en bak een paar minuutjes op middelhoog vuur.
- Voeg nu de tomatenpuree erbij en de honing. Laat alles ongeveer 5 minuten bakken, roer af en toe door.
- Als laatste vul je het blikje tomatenpuree met water en doe je dit beetje bij beetje bij het gehaktmengsel. Laat het Mexicaanse gehakt op een matig vuurtje sudderen zodat de gehaktvulling kan indikken.
Gebruik dit recept voor Mexicaans gehakt als vulling voor je taco’s, burrito’s, enchiladas, empanadas, over je nacho’s of door een Mexicaanse salade.
Eetsmakelijk!
Genoten van dit recept gehakt? Nog meer lekkere recepten:
Fajitas met kip, paprika en rode ui
Oreo Fudge met witte chocolade en melkchocolade
Hollandse gehaktbal met jus en uitjes
Griekse pitabroodjes zonder pakjes en zakjes
Dit artikel bevat affiliate links