Bladerdeeg hebben wij altijd in huis. Voor het maken van appelflappen, hartige taart of lekkere hapjes! In een paar minuten staan de bladerdeegrolletjes met kaas en fricandeau al in de oven. Niet goed voor de lijn, maar oh zo lekker. Geen fan van fricandeau? Gebruik dan ham, kipfilet of salami.
Dit is weer een super makkelijk recept wat we vandaag met jullie delen. Wij hebben altijd standaard een pak bladerdeeg in de vriezer liggen. Ideaal, zo kun je altijd een hartige taart maken of deze lekkere bladerdeegrolletjes met kaas en fricandeau. Smaakt goed bij de borrel, bij het ontbijt of tijdens de lunch of brunch in het weekend.
Heb jij al eens zelf bladerdeeg gemaakt? Bij mij staat het al een tijdje op mijn baklijst maar het is er nog niet van gekomen. Voor het gemak heb ik altijd de kant-en-klare bladerdeeg in de vriezer en koelkast liggen. Heb jij nog een goed recept om zelf bladerdeeg te maken? Deel het dan hieronder!
Ingrediënten bladerdeegrolletjes met kaas en fricandeau
- 4 plakjes bladerdeeg
- 4 plakken belegen kaas
- 6 plakjes fricandeau
- Snufje paprikapoeder
Bereidingswijze bladerdeegrolletjes met kaas en fricandeau
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en maak er een grote rol van en rol het een klein beetje uit. Let op dat het bladerdeeg niet te dun uitgerold wordt. Het gaat erom dat de naden goed op elkaar plakken.
Beleg het bladerdeeg met de kaas, fricandeau en een snufje paprikapoeder. Uiteraard kun je de fricandeau ook weg laten en eventueel vervangen door een extra plak kaas, blauwe kaas of iets anders lekkers. Rol het bladerdeeg nu op tot een rol en snijd er vervolgens plakjes van.
Leg de bladerdeegrolletjes met kaas en fricandeau op een rooster met bakpapier en bestrijk de rolletjes met het losgeklopte ei. Bak in de oven voor ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
De hapjes zijn zowel warm als koud erg lekker.
Eetsmakelijk!
Ben jij ook zo gek op bladerdeeg?
6 comments
Mmmh! Jammie! Ik ben dol op bladerdeeg, dat heb ik ook eigenlijk altijd in huis, omdat je er zulke lekkere dingen mee kunt maken (zowel zoet als hartig).
Loes | Gewoon iets met Loes onlangs geplaatst…Blogchallenge: herfstbaksels! | Recept
Leuk om als hapje op tafel te zetten! Zelf vind ik bladerdeeg niet te kanen, haha, maar zou dit best wel eens willen maken voor anderen. Het leuke is wel dat je natuurlijk eindeloos met de vulling kan combineren!
Sandra onlangs geplaatst…5x Leuke blogs om te volgen #19
Al weer n recept van jou genoteerd! Ze zien er zo smakelijk en professioneel uit, terwijl het maken neerkomt op ‘oprollen en doorsnijden’, superhandig!
Gisteren jouw overschotel met creme fraiche en Boursin cuisine gemaakt. Prima gelukt, met dank voor het recept 🙂
Klopt, onwijs simpel maar oh zo lekker! E. geniet er vast ook van bij de borrel 🙂
Fijn dat de ovenschotel in de smaak is gevallen X
Jonna onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s gevulde champignons
Wat een leuk receptje zeg, ook zo lekker makkelijk?
Anne onlangs geplaatst…6 x foodies die je moet volgen op instagram
Heerlijk, ik ben dol op bladerdeeg hapjes……..maar koop ze wel altijd bij appie.
nancy onlangs geplaatst…GRAY SHIRT DRESS & LINKUP