Last Updated on 7 januari 2021 by Jonna
Recept lasagne: Vroeger maakte ik de lasagne bijna altijd met behulp van een pakje of zakje. Maar dat is verleden tijd! Vergeet de dure maaltijdmixen, met dit recept maak jij de allerlekkerste lasagne zonder pakjes en zakjes thuis. Met een flinke lading verse groente maak jij deze heerlijke ovenschotel in een handomdraai.
Recept lasagne zonder pakjes en zakjes
Lasagne is een van onze lievelingsgerechten. En met dit recept maak jij een flinke portie waarvan je makkelijk met vier grote eters van kunt smullen.
Je kunt de lasagne in een glazen ovenschaal serveren, of in kleine aluminium bakjes voor kleine porties. Deze kun je na het bereiden makkelijk invriezen en vervolgens in het bakje weer opwarmen in de oven of magnetron. Niet alleen handig voor lasagne, maar ook voor ovenschotels, pasta’s of bijvoorbeeld een zelfgemaakte kapsalon.
Benieuwd naar het recept lasagne? Lees dan snel verder!
Ingrediënten recept lasagne zonder pakjes en zakjes
- 400gr. gehakt
- 3 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 1 winterpeen
- 3 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 1 bakje champignons
- 1 pak gezeefde tomaten of passata (500ml)
- Lasagne bladen (1 pakje is meer dan genoeg, ik houd altijd lasagne vellen over)
- 2 theelepels paprikapoeder
- Handje verse kruiden oregano, tijm, rozemarijn of basilicum (geen verse kruiden in huis? Gebruik dan 2 eetlepels gedroogde kruiden)
- Flinke scheut olijfolie
- Snuf peper
- Snuf zout
- 200gr. geraspte kaas (belegen of oude kaas is het lekkerst van smaak)
Geen recept lasagne zonder bechamel! 🙂 Voor de bechamelsaus:
- 25 gr boter
- 30 gr bloem
- 300 ml melk
- Snufje peper, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze Lasagne
- Snijd de ui, bleekselderij en wortel in kleine blokjes. Verhit in een grote pan een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij aan op een middelhoog vuur ongeveer 30 minuten.
- Ondertussen kun je alvast de paprika en champignons in blokjes snijden en de knoflookteentjes uitpersen. Voeg dit nu bij de ui, wortel en bleekselderij en bak ongeveer 5 minuten mee op een laag vuurtje. Voeg nu het paprikapoeder, een snuf zout en peper, de verse of gedroogde kruiden en de passata erbij. Laat de saus op een laag vuurtje stoven.
- Het gehakt rul je in een koekenpan of hapjespan gaar. Voeg vervolgens bij de saus en laat de saus minimaal een uurtje pruttelen op een laag vuurtje. Dit is de basissaus voor het recept lasagne
- De bechamelsaus maak ik volgens dit recept van ‘Uit Pauline’s keuken’. Al jaren mijn basisrecept voor de lekkerste bechamelsaus en kaassaus.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een grote ovenschaal waarin je de lasagne gaat serveren. Nu is het tijd om de lasagne op te gaan bouwen.
- Begin met een laagje saus, vervolgens een paar lepels bechamelsaus (smeer dit met de bolle kant van een lepel uit over de rode saus) en dan een laagje lasagne bladen. Herhaal totdat je eindigt met een laagje bechamelsaus.
- Strooi de geraspte kaas over de lasagne heen en laat de oven nu het werk doen. In ongeveer 35-45 minuten is je lasagne klaar.
Lekker met een frisse salade, stuk stokbrood of een ander fris bijgerecht. Nog op zoek naar een bijpassend toetje? Deze aardbeientiramisu past er heel goed bij!
Recept lasagne, wat is jouw favoriete recept? Deel het met ons!
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Dit artikel kan affiliate links bevatten.
6 comments
Mmmmm ?
Lasagneee! ♥ Ik ben zo’n sucker voor pasta, al probeer ik te minderen (she said met een portie pasta die in de koelkast staat te wachten tot de lunchpauze.)
Lekker!
Hoe lang moet het in de oven en op hoeveel graden?
Ik heb dit nl niet gevonden in het recept.
Goede aanvulling! Als je verse lasagne bladen gebruikt meestal rond de 30-40 minuten. Met harde bladen tien minuten langer. Dus ongeveer 40-50 minuten op 180 graden (hetelucht)
Ik had nog nooit lasagne zonder pakjes en zakjes gemaakt. Ik kwam dit recept tegen en gisterenavond uitgeprobeerd. Heb me precies aan het recept gehouden. We hebben echt zitten smullen! Heerlijk hoor, dit komt zeker vaker op tafel.
Comments are closed.