Last Updated on 20 januari 2025 by Marleen
Recept pulled chicken slowcooker (of braadpan) – Wij zijn dol op pulled pork, maar vandaag delen we een recept pulled chicken. Je kunt het bereiden in de slowcooker of in een braadpan als je geen slome in huis hebt. Een simpel maar onwijs lekker recept om de heerlijkste pulled chicken mee te bereiden. Serveer het op een wrap, op een taco, op een broodje of over de nachos. Eetsmakelijk!
Recept pulled chicken slowcooker – of braadpan!
Wij zijn groot fan van onze slowcooker. Een ideale aanwinst in de keuken om heerlijke gerechten mee te bereiden. Zoals bijvoorbeeld deze lekkere pulled pork waarvan we het recept eerder met jullie deelden. Ook ideaal voor het bereiden van pulled chicken (of pork) is deze vlees Shredder! Wat mij betreft echt de moeite waard om te kopen. Perfect om vlees mee uit elkaar te trekken. Zoals in dit recept voor pulled chicken.
Hoe maak je pulled chicken?
In dit recept pulled chicken slowcooker gebruiken wij het liefst kippendijen. In vergelijking met kipfilet blijven de kippendijen een stuk malser en sappiger. Je kunt ervoor kiezen om zelf barbecuesaus te maken, bijvoorbeeld met dit recept voor bbq saus. Of doe lekker makkelijk en ga voor een kant- en klare barbecuesaus uit de supermarkt. Maak van de barbecuesaus een extra grote portie en verdeel de saus over potjes en bewaar het. Zo heb je altijd een lekker potje barbecuesaus bij de hand.
Slowcooker versus braadpan
Dit soort gerechten maak ik het liefste in de slowcooker? Waarom? Omdat het lekker makkelijk omdat je maar tien minuten voorbereidingstijd hebt en daarna doet de slowcooker al het werk. Als je een braadpan gebruikt dan moet je de pulled chicken af en toe omscheppen. Verder doet de oven het meeste werk. Zorg er dus voor dat jouw braadpan geschikt is voor de oven.
Zelf heb ik deze slowcooker in gebruik. Kost nog geen vijftig euro en ik heb er wekelijks veel plezier van! Heb jij nog geen slowcooker in huis? In dit artikel vertellen we hoe een slowcooker werkt en wat het is.
Recept Pulled Chicken Slowcooker
Als je een portie van deze pulled chicken maakt dan zijn er verschillende manieren waarbij je deze heerlijke, malse kip kunt eten. Serveer het op de klassieke wijze op een broodje met coleslaw. Of vul er wraps mee (samen met bijvoorbeeld mais, paprika, guacamole en chedderkaas). Maar ook in combinatie met een taco of nachos smaakt deze pulled chicken erg lekker. Maar je kunt ook je bord patat upgraden met wat lekkere pulled chicken erbij (in plaats van stoofvlees). Oftewel, de keuze is reuze!
Meestal maak ik dan ook een extra portie zodat we ook nog een gedeelte kunnen invriezen.
Wat heb je extra nodig voor dit recept?
- Eventueel een kip shredder.
- Een slowcooker.
Pulled chicken
Ingrediënten
- 1 kilo kippendijen
- 2 uien
- 1 paprika (geel of rood)
- snuf zout
- 2 theelepels paprikapoeder
- 3 tenen knoflook
- 8 eetlepels barbecuesaus
- 50 ml water
- 1 theelepel sambal
Instructies
Bereiding in de slowcooker
- Snijd de ui in ringen en de paprika in ringen of blokjes. Verdeel over de bodem van de slowcooker.
- Doe de kippendijen in een schaal en kruid met een snuf zout en het paprikapoeder.
- Meng de kippendijen samen met de barbecuesaus, de fijn geperste knoflook, theelepel sambal en het water en doe het vervolgens in de slowcooker (bovenop de ui en paprika).
- Doe de deksel op de pan en stel in op standje 'low' voor ongeveer 4 uur.
- Zodra de pulled chicken gaar is (dit voel je makkelijk met een vork, het valt als het goed is zo uit elkaar) dan ga je de kip 'pullen' met twee vorken en uit elkaar trekken. Doe de pulled pork terug bij de saus en verwarm nog even een half uur in de slowcooker op standje 'low'.
Bereiding in een braadpan
- Snijd de ui in ringen en de paprika in ringen of blokjes. Verhit een scheutje olie of boter in een braadpan en fruit hierin 5 minuten de ui en paprika aan.
- Doe de kippendijen in een schaal en kruid met een snuf zout en het paprikapoeder.
- Meng de kippendijen samen met de barbecuesaus, de fijn geperste knoflook, theelepel sambal en het water.
- Voeg nu de kippendijen bij de uien en bak even kort aan. Verwarm ondertussen de oven op 160 graden. Bak de kippendijen even kort mee totdat de oven is voorverwarmd. Schuif nu de braadpan in de oven (met deksel) en laat de kip ongeveer 1 uur tot 1 uur en 30 minuten sudderen in de oven. Schep halverwege het mengsel even om. Zodra de kip uit elkaar valt is het gaar.
Ook lekker om te maken:
Dit artikel bevat affiliate links
1 comment
Kan het ook gewoon met kipfilet?
Comments are closed.