Last Updated on 5 december 2020 by Jonna
De broodjes met zelfgemaakte roomkaas met verse kruiden van de La Place zijn mijn lievelingsbroodjes van deze toko. De voorverpakte roomkaas komt helaas niet in de buurt van deze smaak. Met een flinke overdosis aan kruiden in mijn minimoestuin werd het tijd om zelf roomkaas te maken met verse kruiden en knoflook.
Zelfgemaakte roomkaas met verse kruiden, lekker op een broodje of als dip!
Dit recept is niet alleen veel lekkerder dan de voorverpakte variant maar ook nog eens veel gezonder en goedkoper. En de smaak komt erg overeen met de roomkaas van de La Place.
Eerlijk gezegd wist ik tot voor kort niet dat het maken van roomkaas zo makkelijk is. Met slechts een paar ingrediënten en een nachtje geduld is de roomkaas al bijna klaar.
Bewaar de roomkaas in de koelkast in een afgesloten bakje.
De verse roomkaas kun je ongeveer een week bewaren in de koelkast. Lekker op een broodje met kipfilet of salami. Of maak er een snelle pastaschotel van.
Ingrediënten zelfgemaakte roomkaas met verse kruiden
- 500gr. volle kwark
- 2 eetlepels slagroom (niet geklopt)
- 2 teentjes knoflook
- 1 handje peterselie
- 1 handje bieslook
- Snufje peper
- Snufje zout
Extra benodigdheden
- Theedoek
- Kan van de blender
- Bakspaan of een ander lang voorwerp waar je de theedoek aan kan opknopen
Bereidingswijze
- Een avond van te voren begin je met de voorbereiding van de roomkaas. Pak een schone theedoek en een blenderkan of iets vergelijkbaars en zoek een spatel of een ander lang stuk kookgerei. Zoals jullie kunnen zien op onderstaande foto heb ik de afschuimer van de beertender ervoor gebruikt
- Vouw de theedoek uit en doe de kwark in het midden van de theedoek. Nu knoop je de theedoek op aan de spatel of ander stuk kookgerei. Nu kun je de theedoek met kwark in de kan van de blender hangen waardoor het kan uitlekken. Laat de kwark een nacht uitlekken.
- De volgende ochtend is de kwark een bol roomkaas geworden. Doe de bol in een bakje.
- Snijd de peterselie, bieslook en knoflook fijn en voeg toe aan de roomkaas samen met twee eetlepels slagroom. Meng het geheel goed door en voeg nog een snufje peper en zout toe. Laat de smaken een paar uur intrekken in de koelkast voor het lekkerste resultaat.
Eetsmakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen
Tonijnsalade van de La Place
Gegrilde kippendijen met Griekse marinade
Champignons op toast
Tzatziki (recept zonder pakjes en zakjes)
Dit bericht bevat affiliate links
24 comments
Wauw, ik wist überhaupt niet dat je roomkaas zelf kunt maken. Wat een fijn recept! Ik ben meestal niet zo’n keukenprinses, maar ga het recept zeker even onthouden 🙂
Klikt lekker zeg! Wist ook niet dat het op deze manier ging!
Toen je begon met die theedoek dacht ik ‘dit Is al veel te moeilijk voor mij’. Maar toen was het ook al opeens klaar dus toch maar eens proberen!
Haha ja het is echt zo makkelijk!
Ooh ja die broodjes heerlijk en heel machtig! Thanks voor dit recept zo lekker!
Super lekker!!
Ik zou er nooit op komen om zelf roomkaas te maken, maar yum! Ziet er goed uit!
Lekker zeg! En is dit nou ook vrij mager als je kwark gebruikt?
Volgens mij wel! Kwark is gezond dus dit ook denk ik. In ieder geval bevat het geen overbodige e-nummers en suikers
Oeh ik was ook echt altijd dol op de roomkaas van la Place! Deze dan toch ook eens proberen!
Wat tof zeg om zelf roomkaas te maken, ik wist niet dat het kon 😉
Oeh, wat tof! Ik wist helemaal niet hoe je zelf roomkaas kon maken. Ik ga dit recept opslaan en snel uitproberen!
Die roomkaas daar is echt zo goddelijk! Ik heb wat broodjes met die roomkaas weggewerkt zeg..
Geniaal!!
Laat je de kwark in of buiten de koelkast een nachtje staan?
Buiten de koelkast 🙂
Dit ziet er erg lekker uit, dit ga ik even opslaan! xx
Thanks! Ik ga dit recept proberen. Love roomkaas en ik had echt geen idee dat het je het zelf met kwark kunt maken.
Het is echt onwijs simpel! Succes
Dit is zo lekker! Ik maak het vooral op dagen dat we visite krijgen of gaan bbq-en x
Ahh yum! Nu heb ik zin in buggles met roomkaas hihi
Heerlijk, en zo gemakkelijk te maken. Ik heb er kerstomaatjes mee gevuld.
Geinig, ik heb jaren geleden bij de La Place gewerkt en het recept was zo geheim dat wij als personeel ook niet mochten weten hoe het gemaakt werd.
Thank you for the introduction of a range of information that is very interesting to see in this article. Thanks for sharing wonderful information.
Comments are closed.